RockStation

Radics Béla: Posztumusz lemezmegjelenés

2011. március 23. - sunthatneversets

Április 10-én a Moiras Records gondozásában jelenik meg Radics Béla posztumusz vinil LP-je, 330 példányban korlátozva.  Az album címe Dat-Ol'-Boogie-Man-from-Angel-Land. Radics Béla a 60-as évek végétől az első igazi gitárhős volt Magyarországon. 1968-ban a Sakk-Matt együttesben találta meg saját hangját, majd a Tűzkerék, a Taurus, az Alligátor, majd ismét a Tűzkerék együttesekben játszott. A Tűzkerék vezetője volt 1970-től 1982-ig, haláláig.

Legnagyobb példaképei Jimi Hendrix és a Cream együttes voltak, akiktől átvett feldolgozásait az évek során tökéletesre csiszolta. Saját dalai közül az először a Taurus együttessel előadott Zöld csillag vált emblematikussá. Nemcsak gitárosként és szerzőként, hanem énekesként és színpadi egyéniségként is emlékezetes marad rajongói számra. A most megjelenő LP a Tűzkerék és az Alligátor együttesek teljes demofelvételei mellett egy koncertritkaságot is tartalmaz, Radics vendégjátékát az Illés együttes klubjában.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr492763991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum