RockStation

Boris a Dürerben

2011. július 18. - sunthatneversets

Hogy a Boris milyen zenét játszik az jó kérdés, mert hol ilyet, hol pedig olyat. Jó példa erre a zenekar idén megjelent három lemeze. És hogy még japánok is, ez már csak hab a tortán.

Az Attention Please popos hatásai miatt igazából a gitáros hölgy Wada szólólemezeként funkcionál, de van ebben elektronika és nagy mértékű beborulás, de rock alig, amit aztán a Heavy Rocks című lemezen maximálisan kiélnek. 2002-ben már adott ki a japán trió ilyen címmel egy albumot, melynek ez az új maximálisan a nyomába ér. A New Album címmel kiadott szösszenet meg technós dolgokat tartalmaz, hogy Boris ügyben egyetlen hallgatónál se álljön össze teljesen a kép.

Még egy igazán elvakult Boris rajongó is kevés ahhoz, hogy kanonizálni tudja a japán zenekar tizenöt évnyi munkásságát. A száraz tények leírva, valahogy így néznek ki: 2011-ig 14 nagylemez, és ezekhez a fene tudja, hány EP és maxi CD, egy válogatás, négy újrakiadás, három koncert lemez,  és különféle kollaborációkból - Ian Astburyvel, Michio Kurimaraval, a Merzbowval, a Sunn (O)))val - további tizenegy album. Ez így összesen harminckettő(!) hanganyag (Ep-k, maxik nélkül). És még valami, az a szó, hogy experimentális a Boris esetében új teljesen értelmet nyer, győződjetek meg róla július 22-én este a Dürer Kertben.

2011. július 22., Budapest @ Dürer Kert
BORIS (JP)
Jegyárak: 2.900 (bolti elővétel) / 3.900 (online elővétel 2011. július 11‐től, valamint a helyszínen)
Jegyelővétel: Dürer Kert, CD Pince, Speed Westend, Underground Store és az Eventim.hu hálózatában.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr163076428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum