RockStation

Budapesten a Horrors

2011. szeptember 01. - sunthatneversets

Talán nem nagyképű dolog azt állítani, hogy november 20‐án a 2011‐es hazai koncertkínálat egyik legizgalmasabb eseményét jegyezhetjük. Előfordult már, hogy kurrens és neves alternatív/indie zenei produkció ellátogatott hozzánk valamelyik fesztiválra, de klubkoncerten ez az elmúlt években nagyon ritkán történt meg. November végén azonban megtörik a jég, mivel nem más, mint a The Horrors lép fel a Dürer Kert nagytermében.

A már harmadik lemezének bemutatására készülő zenekar több szempontból is különleges. Első lemezükkel sikerült úgy berobbanniuk a köztudatba, hogy a hirtelen figyelmet generáló karakteres megjelenést és viszonylag egyértelmű zenét sok szkeptikus későbbi sikertelenségük zálogaként állította be. Az együttes viszont második lemezével, a Primary Colours‐szal sikeresen rácáfolt minden kételkedőre. Olyan változást hoztak mind imázsban, mint zenében, ami rögtön az összes menő zenei blog és magazin megbecsülése mellett egy új közeg elismerését is kivívta. Harmadik lemezük, a július 11‐én megjelent Skying pedig szintén olyan meglepetéseket tartogat, ami egy új szintre röpítheti a zenekart. Bár az eddig elért eredményekről is a legtöbb együttes csak álmodhat. A The Horrors tagjai ugyanis eddigi pályafutásuk során is már olyan sikereket jegyezhetnek, mint egy NME címlapmegjelenés, közös brit stadionturné az Arctic Monkeys zenekarral, több neves fesztiválfellépés és még sorolhatnánk. Utóbbi témában egyébként fontos és viszonylag friss hír, hogy az együttes a híres Reading and Leeds fesztivál egyik idei húzóneve volt. Mindezek tudatában tehát kihagyhatatlan a november 20‐ai fellépés, pláne úgy, hogy könnyen lehet utoljára láthatjuk ilyen „meghitt” környezetben a vehemens és emlékezetes koncertjeiről ismert zenekart.

A Skalar Music Hungary és a Recorder bemutatja:
2011. november 20., Budapest @ Dürer Kert
THE HORRORS (UK)
Jegyárak: 3.500 (elővétel) / 4.500 (helyszínen)
Jegyelővétel: Dürer Kert, Speed Westend, Retrock, Wave, Musicland, CD Pince és az Eventim országos hálózatában. JEGYLINK.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr183194574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum