RockStation

Zseniális progresszivitás - Napokon, Haelo és Haunebu az R33-ban

2012. április 13. - sunthatneversets

 

Az igazán tartalmasnak ígérkező est házigazdája a 2011 decemberében második nagylemezével előrukkoló NAPOKON lesz.  A srácok nyughatatlanságáról tanúskodik, hogy máris új számok írásával töltik idejüket, amelyekből már ezen az estén ízelítőt kapnak a koncertre látogatók. A bonyolult, mégis követhető, egymásból fakadó struktúrák jellemezte, "gravitáló éjsötét, mocsárszagú rock", képekkel illetett NAPOKON illusztris vendégekkel emeli valódi rockzenei csemegévé az estét.

 

Találkozhatunk még a karcos, stoner, post rock hangzásáról ismert HAUNEBU-val, akik ezúttal még kendőzetlenebbül tálalják dalaikat: két gitár helyett egyet zúzva, hiszen az egyik gitáros Bajor Ádám épp a Moog zenekarral hódítja meg Amerika indie rajongóit.  A kvintettből ideiglenesen kvartetté csökkent felállás első ökölcsapása lesz ez a budapesti éjszakában.

 

És hogy teljes legyen a kép, a HAELO is csatlakozik az eseményhez, pontosabban zárja az estét. A progresszív metál méltán elismert hazai úttörőijeként számon tartott csapat koptatott már közös színpadot a világhírű Karnivool-lal, ez év januárjában pedig a Special Providance-szel karöltve zavarták meg mindenki téli álmát az A38 hajón, ahol megdörrentették Ageusia című debüt albumukat. A lelkes reakciókat kiváltó lemez dalait január óta először hallgathatjuk majd Budapesten az R33-ban.

2012.04.14 20:30 | R33
Budapest. IX. Soroksári út 58. Közvágóhíd
Fellépők: HAUNEBU | NAPOKON | HAELO!
Belépő: 700 HUF

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr774403503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum