RockStation

Metalcore a ködös Albionból

2012. október 05. - sunthatneversets

Bleed From Within.jpg

Kétségtelen, hogy az elmúlt két-három év egyik legjobban csengő ajánlólevele, ha egy metalcore-banda a ködös Albionból indul világhódító útjára, ám ugyanígy be kell látni azt is, hogy az első nagyobb hullám (élén a Bring Me The Horizonnel és a nemsoká ismét Budapestre látogató Architectsszel) után már nem sok új maradt a nap alatt. Viszont ha kíváncsi vagy a következő generáció nagy kiugróira, október 19-én mindenképp a Dürer kistermében lesz a helyed.

Ennek okát az ismét Budapestre látogató Bleed From Within aktuális Európa-turnéja szolgáltatja, aminek keretein belül a tavaly a Suicide Silence vendégeként nálunk is megfordult zenekar a Bury Tomorrow-val és a japán Crossfaith-szel járja kontinensünk klubjait. A körút egyik legexkluzívabb állomása azonban mégis a pesti lesz, hiszen a kisterem a telt mozgástér és a rajongói alázat mellett feltehetően a szóban forgó turné egyik legmozgalmasabb és legfülledtebb bulijának ad majd otthont, és ez nagyban köszönhető annak, hogy talán utoljára lehet ezeket a srácokat ilyen családias térben elcsípni. Elvégre a Bleed From Within a brit Metal Hammer egyik leginkább protezsált fiatal bandája, a Bury Tomorrow idén jelentette meg friss albumát a méltán patinás Nuclear Blast gondozásában, a japán Crossfaith pedig nem csupán Prodigy-feldolgozásával jutott el a műfaj szerelmeseinek szívéhez. Sőt, ami azt illeti, épp ez a csomag a bizonyíték arra, hogy egy fiatal és ambiciózus banda még mindig kellő kitörési lehetőséggel bír, ha képes jó dalokat írni – ezt pedig aligha kérdőjelezhetjük meg az est fellépőivel szemben. És ha már szóba is került a hangulat, a három bandának két hazai fellépő fűti majd be a termet: előbb az új EP-jének kiadására készülő fehérvári Sleepless lép színpadra, őket pedig a fővárosi porondon már megannyiszor bizonyított Another Dawn Comes követi. A jelszavak tehát a következők: nagy mozgásesély, verhetetlenül olcsó jegyár, öt zenekar, egy fiatal közösség.

A Phoenix Music Hungary és a Godspeed shows bemutatja:
2012. október 19. Budapest @ Dürer Kert, 19:00
BLEED FROM WITHIN (UK)
BURY TOMORROW (UK)
CROSSFAITH (JP)
ANOTHER DAWN COMES
SLEEPLESS
Belépő: 1.800 elővételben (CSAK a Dürer Kertben) / 2.300 helyszínen. Limitált belépés, jegyed érdemes előre megváltani!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr644821577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum