RockStation

Kiosztották az idei Gumizsiráf díjakat!

2012. november 05. - sunthatneversets

121031gumizsiraf_081.jpg

Kiosztotta a Kettőnégy stábja az idei Gumizsiráf-díjakat a Dürer Kertben. Az Év fesztiválja a Fishing On Orfű lett, az Év zenekara elismerést pedig a Supernem söpörte be. A telt házas esemény a Halloween jegyében telt, így rengetegen beöltöztek. Ennek köszönhetően az éjszaka megelevenedett Magdi anyus és Freddie Mercury, továbbá felbukkant Jack Sparrow kapitány és a Ponyvaregényből Mia Wallace.

Hatodik alkalommal hozta össze a Kettőnégy zenei blog stábja, azaz Szujó Dani és a Subscribe frontembere, Csongor Bálint a Gumizsiráf-díjkiosztót. A nyertesekről a közönség döntött, öt kategóriában összesen 3790-en szavaztak a kettonegy.blog.hu-n. Az Év ifjú titánja a Téveszme lett, az Év klipjét a Blind Myself készítette a Maradék című dalukhoz, az Év fesztiválja díjat a Fishing On Orfű kapta, az Év albuma elismerést a Téveszme Megosztom Veled, mielőtt feleslegesnek tartanám című korongja kapta, az Év zenekara pedig a Supernem lett. Az életműdíjat Chino, a különdíjat pedig a Dürer Kert talpig úriember pultosa, Levente Úr vihette haza.

Az est folyamán hazai underground metal szcéna csaknem húsz csapata adott rövid koncertet. Minden zenekar punk feldolgozásokat játszott, így olyan örökzöldek hangzottak el, mint például a Bad Religion-től a Punk Rock Song, a Ramones-tól a Blitzkrieg Pop, az Exploitedtől a Beat The Bastards és az Offspringtől a The Kids Aren’t Allright. A Fish! zenekar még a Cpg egykori klasszikusát, az Erdős Pétert is színpadra vitte, és ugyanilyen elánnal reszelt el egy Beastie Boys - Ignite - Rise Against hármast a Subscribe is.

A díjátadó rendezvény a Halloween jegyében telt, ezért a szervezők arra kérték a közönséget, hogy beöltözve érkezzenek a Dürer Kertbe. Több tucat zombie mellett további ötletes jelmezeket is lehetett látni. Egy szakállas, hosszú hajú fiatalember kontyba kötötte rőzséjét, otthonkát vett fel, és seprűt hordott magával, ő így idézte meg Magdi anyus szellemét. Felbukkant az est folyamán egy Freddie Mercury-hasonmás is, sűrű bajusszal, mikrofonállvánnyal, hasonló ruhában, mint amilyet az egykori Queen-énekes hordott. Egy dekoratív hölgy pedig a Ponyvaregényből az Uma Thurman által megformált Mia Wallace-nak öltözött. Jelmeze az emlékezetes jelenet alapján készült, amikor Mia túladagolta magát, eleredt az orra vére, és egy adrenalin injekciót döftek a szívébe.
Az őrült jelmezes rendezvény hajnalig tartott, s a szervezők ígérete szerint jövőre is lesz, hasonlóan elmebeteg hangulatban.

Részletek: www.facebook.com/kettonegy

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr604889573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum