RockStation

Szex, eksön, rakenroll: Sex Action – Olaj A Tűzre (2013)

2013. július 29. - sunthatneversets

sex action_olaj a tuzre_cover (keret nelkul).jpgHogy mennyire divatos manapság dirty rockban nyomatni? Hát kábé semennyire, de pont ettől lehet akár kellemes meglepetés is a Sex Action nyolc év után megjelenő új albuma. A 40-es rockergeneráció még biztosan emlékszik a 90-es évek elején Olcsó élvezet (1992) és Mocskos élet (1993) címmel kiadott két korongra, na van ilyen jó az Olaj A Tűzre is.

Pedig változás van bőven a 2005-ös Jöhet bármi-hez képest. 2009-ben Szasza és Miksa kiléptek az együttesből, más irányú elfoglaltságaikra hivatkozva. Az új énekes Vékony Sándor „Áfonya” lett, míg a basszusgitáros posztját a Mátyás Attila Bandben is játszó Bense Sándor vette át.

Mátyás Attila már-már csuklóból rázza ki a bugizós rakaneroll riffeket. Hihetetlen amúgy, hogy a gitárjátéka mennyire felismerhető, legyen szó a Mátyás Attila Bandről, az F.O. Systemről, vagy akár a Sex Actionről. Ugyan most Vörös a szád féle echte szexista megnyilvánulások itt nincsenek, mégis előre lehet garantálni egy standard színvonalat.

SEx Action band.jpg

Egymás után pörögnek a jó értelemben vett dirty rock slágerek, a Miért Lennék jó? című dalban pedig még a Voiceban is megfordult Karai Anna is hallatja a hangját. Apropó, ének: Áfonya talán nincs annyira karakteres énekes, mint Szasza volt, mégis ezeknek a daloknak abszolút jól áll a hangja. Zana „Ganxta” Zoltán pedig hozza a tőle megszokott húzós alapokat, amikben mindig is jó volt, sőt a Sötét oldalban rapper énjét is előveszi a lájtosabb fajtából.

Dalokat nem akarok kiemelni a 12 tétel közül, mert szinte mindegyik lendületes, „ablak leteker, full hangerő” típusú rocksláger. De még az olyan középtempós, bólogatós dalok, mint például a Pörög a kocka is abszolút beleülnek fülbe.

Ha van egy kis igazság – bár tudjuk sajnos, hogy nem így működnek a dolgok – erről az albumról sok dal rádiós sláger lesz. Ha mégsem történne, így akkor is kaptunk egy kiváló, slágerekkel teli rocklemezt a nyárra, a hibátlan fajtából.

Ha valaki ezek után kíváncsi és az egész albumot is meghallgatná, annak tessék:

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr915431983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum