RockStation

Lemezgyűjtők büszkeségei: Borbás Róbert - Grindesign

2013. október 01. - csigaur

robiborbas666.jpgKicsit megzavarunk mindenkit, hiszen a Lemezgyűjtők büszkeségei című interjú sorozatunk első alanya Jakab Zoli volt, ahogy azt megírtuk. Ez azonban nem teljesen igaz, hiszen a Concertphotos.hu-n (R.I.P.) Borbás Robi volt az, akit elsőként faggatunk erről a nagyszerű hobbiról. Mivel nem szeretnénk, ha elveszne az éterben ez az interjú, így áthoztuk ide. Bocsánat mindenkitől, akit véletlenül megkavartunk a sorrendben! ;) 

Emlékszel még az első eredeti hanghordozódra, amit kaptál? Mi volt az és milyen formátumban sikerült megszerezni?

Édesapámtól kaptam az IRON MAIDEN-től a Number Of the Beast-et bakeliten. Akkor még nem igazán értettem a dolgot, de nagyon tetszett a borító, hehe.
Persze évekig ugyanúgy apum polcán volt a lemez , azóta már a gyűjteményem része. Mai napig etalon lemez számomra.

Az első, amit saját magad vettél meg? Miért pont az?

Ez egy nagyon jó kérdés. Nem volt olyan rég, talán 7-8 éve és egy Fragments of Unbecoming lemez volt. Hallottam egy HAMMER válogatáskazin, aztán megtaláltam a leárazott cd-k között a Media Markt-ban:) kőkemény 666 forintért. Előtte bevallom nem igazán vettem eredeti hanghordozókat, cserébe folyamatosan kaptam rip-pelt CD-ket és töménytelen mennyiségű mp3-mat.

A The Sharon Tate zenekarban doboltál, mennyire lehetett más zenekarokkal CD-ket cserélgetni turné közben? Nekem erről fogalmam sincs, sose zenéltem… :)

Ez abszolút működött! Még a külföldi bandák is készséggel cseréltek 1-1 lemezt merch-et. Ezek a mai napig ott díszelegnek a polcon, szekrényben.

Mi volt az a pillanat, vagy esetleg melyik volt az a lemez, ami után eldöntötted, hogy gyűjteni fogod az eredeti kiadványokat?

Cd-ket elszórva, alkalomadtán vettem. De alig 2 éve besétáltam a HAMMER Zenebarlangba és ott „hevert” a pulton a Baroness Red Album és az akkor még frissnek számító( ha emlékem nem csal) Blue Record, mellette még rengeteg Relapse és Earache kiadvánnyal. Az állam leszakadt mikor megláttam a gatefold artwork-jét, és nagy Baroness és Baizley kedvelőként azonnal lecsaptam rájuk. Persze lejátszó nuku, de hazavittem vagy 5-6 lemezt aznap. Volt köztük Kylesa, Carbomb sőt még talán Dying Fetus is:)

robiborbas.JPG

Van olyan zenekar, akinek megszállottként gyűjtöd a cuccait (nemcsak hanglemez, egyéb merchandise termék is bejátszhat)?

Vegyesen van. Értem ezalatt, hogy igyekszem minden Converge kiadványt begyűjteni, de pl. Csak egy first press-em van( újabb kiadványaikat leszámítva), mindből csak egy szín, cserébe van egy raklap merchem, köztük pár különlegesség is, amik vagy turnén voltak csak kaphatóak, vagy csak szimplán 6-7 éves minta.
Van például egy igen becses War from A Harlots Mouth gyűjteményem, mind first press, és egy splitjükből megvan minden szín, hehe. És ami a legjobb a transmetropolitan lemez testpress-je is! Ezek mellett nagyon sok banda van akiknek minden vagy szinte minden kiadványa megvan (CELESTE, ABORTED, BTBAM, BARONESS stb.)

Honnan szoktad beszerezni ezeket?

Nagyon vegyes! Koncerteken, néha ha külföldön járok,kinti lemezboltokból, kiadóktól.Sokat rendelek a Relapse-től, Creator-Destructor records-tól, Holy Roar-tól.
De itt van pár link:
http://www.hellomerch.com
http://store.throatruinerrecords.com/
http://www.gardenofexilerecords.blogspot.hu/
https://revhq.com/
www.merchnow.com
http://diyordie.net/shop/
http://store.tangledtalk.com/

Mi jut eszedbe az alábbiakról:

Audiókazetta: Tollal visszatekerni a szétfutott összegyűrődött szalagot.
CD: Autóban, utazáshoz, turnén hallgatni a legjobb (tudom van már mp3 lejátszós rendszer is)
Vinyl: A legtökéletesebb, leggyönyörűbb hanghordozó a világon. Gyönyörű hangzás, legjobb formátum! Minden tekintetben.

robiborbas1.JPG
Ezek közül melyiket szereted a legjobban és miért? Szemét kérdés….

Azt hiszem a fenti válaszokban elhangzott melyik is a kedvencem!

Mennyire ugrassz rá a limitált szériás dolgokra? Gondolok itt a sorszámozott vagy díszdobozos témákra… Vagy egyáltalán nem érdekel, mert szerinted csak egy ocsmány pénzkereseti lehetőség? :D

A díszdobozok kevés esetben érdekelnek. A sorszámozott dolgok annál inkább.Bár van pár box set-em, Beecher, The Ocean, de nem jellemző. Van jópár kézzel számozott lemezem. Ezekre (is) vagyok a legbüszkébb.

Hány darabból áll jelenleg a gyűjteményed, ha egyáltalán számon tartod?!

Nem is olyan rég raktam ABC sorrendbe a vinyl-jeimet.Olyan 400 körül lehet cakkpakk mindennel, 5’, 7’, 10’, 12’.
De pontos számot sajnos nem tudok.Van pár régi kazettám és CD-m is, de az elenyésző:).

Mit sikerült legutóbb beszerezned?

The Black Dahlia Murder- Nocturnal / Ltd to 1000 pieces, black/blue marble/

robiborbas2.jpg

Megvan már, hogy mi lesz a következő?

Az új Pig Destroyer, Defheaven-Demo és biztos vagyok benne, hogy az új Kvelertak-ból is előrendelés lesz!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr805542586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum