RockStation

Gitárhősők a Barba Negrában

2013. november 07. - sunthatneversets

heroes cover.jpg

A ’70-es és a ’80-as évek gitárhősei tiszteletére rendezik a Guitar Heroes Fesztivált november 14-én a Barba Negra Music Clubban. Három ikonikus rock zenekar szerzeményeit idézhetjük fel együtt a Zippo zenekarral, akik a Led Zeppelin dalait játsszák, a Whitesnake Tribute-tal, valamint a Run For Powerrel, akik Gary Moore emlékét őrzik.   A koncert előtt olyan ismert magyar gitárosok állítják ki és mutatják be a felszereléseiket, akikre szintén nagy hatással volt ez az időszak, többek között Lukács Peta, Nagy Ádám, Madarász „Madi” Gábor, Szappanos György.

A gitározás hangzásbeli és technikai fejlődése szempontjából szerintem a ’70-es, ’80-as évek időszaka volt a legmeghatározóbb. A mai rock-gitározás is az akkori alapokra épül, ezért tisztelgünk ezen korszak nagyjai előtt.” – Így fogalmazta meg az esemény üzenetének lényegét Vámos Zsolt, a fesztivál egyik szervezője, aki a Run For Power zenekar gitárosa. Gary Moore munkásságához való kötődéséről így beszélt: „Ő a könnyűzenei gitározás evolúciójában is nagy jelentőséggel bírt. Egyrészt a Black Sabbath mellett Gary Moore-nak is fontos szerepe volt abban, hogy a heavy metál stílus létrejöhetett, másrészt a blues/blues-rock újabb fellendülését is többek között neki köszönhetjük. A Run For Power zenekarral szeretnénk az ő emlékét őrizni és zenei hagyatékát ápolni.”

VamosZsolt-GaryMoore.jpg

A Guitar Heroes Fesztivál este 6 órakor kezdődik, a gitárőrültek Nagy Ádámot, Madarász Gábort, Dandó Zolikát, Lukács Petát, Birta Miklóst, Szappanos Györgyöt és az este fellépő gitárosokat, Vedres Joe-t, Vámos Zsoltot, Takács „Jozzy” Józsefet és Alapi Istvánt faggathatják hangcuccaik felépítéséről. Többek között Kékkői Zalán tart erősítő- és effektpedál bemutatót, és megtekinthetők lesznek több hangszerforgalmazó cég gitáros felszerelései is. Ezek után a Zippo lép először színpadra 20 óra 30 perckor, majd ezt követi a Whitesnake Tribute, végül pedig a Run For Power-Gary Moore Emlékzenekar zárja az estét.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr575618918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum