RockStation

Egy új kezdet: I Killed the Prom Queen - Beloved (2014)

2014. február 08. - xDemonswithRyux

ikilledprom_BelovedCD.jpgJona Weinhofen az „örökmozgó” gitáros. Ott volt a Bleeding Through egyik legjobb lemezének megírásánál (Declaration), majd Oli Sykes zenekarának segített szintet lépni a There Is a Hell… megírásával. Miután a Bring Me The Horizon-ban sem érezte jól magát, gondolt egyet és újra életre hívta egykori zenekarát az I Killed The Prom Queen-t. 

A gépezet beindult, azonban a Beloved megírása közel sem ment ilyen egyszerűen. A mikrofont ezúttal Jamie Hope (ex-The Red Shore) vette kézbe, míg a dobok mögött Shane O’Brien (ex-Buried In Verona) váltotta JJ Peters-t aki 2013-ban hagyta el a bandát, mondván a Deez Nuts-ra szeretne teljes erőbedobással fókuszálni. Jona-ék 2012-ben hazánkba is eljutottak az August Burns Red társaságában, akiket a Whitechapel kísért volna (feltéve, ha nem mondják, le isten tudja hanyadjára). Az elsőként bemutatott Momento Vivere nem aratott osztatlan sikert a rajongók körében "ezért" csak az album „bővített” kiadásra került fel. I-Killed-The-Prom-Queen 2014.jpgA tiszta vokálokat ezúttal is Weinhofen szállítja, aki sokkal magabiztosabban énekel mind élőben, mind a lemezen, mint a Music For The Recently Deceased idején. A hangzás soha nem volt az erősségük, szerencsére, azonban a Beloved nem szenved a fentebb említett Music „gyermekbetegségeiben” hála Fredrik Nordström-nek. A Melior végére sikerült egy-két vonós hangszert is becsempészni, ami az ABR-nél bevált itt azonban nem sokat tesz hozzá az összképhez. A Calver Street-ben Bjorn Strid (Soilwork) is tiszteletét teszi egy rövid szereplés erejéig. Nem mehetünk el szó nélkül, amellett sem hogy Jona ismét jól választott, Jamie nem akar egy Crafter vagy Butcher klón lenni és ez így van jól. Habár sokkal kevesebb a mély, mint anno a The Red Shore-ban panaszra azonban így sem lehet okunk a mai metalcore felhozatal mellett. A No One Will Save Us Jonathan Vigil-el (The Ghost Inside) erősít, Hope-al pedig remekül kiegészítik egymást a dalban. A sort a Brevity zárja újabb vonós "támogatással" a közepén,itt viszont "működik" ellentétben a fentebb említett Melior-nál A bővített kiadáson azonban helyett kapott még a fent említett Momento Vivere, a Billions, és a  Sparrowhawk. A lemez nem akar több lenni egy "sablon" metalcore kiadványnál, ami 2014-ben nem is olyan nagy probléma, ha azt nézzük hová "fejlődött" a műfaj napjainkra!

A zenekar legközelebb a Progresson névre hallgató turné keretein belül ruccan át Európába a Caliban, The Devil Wears Prada, The Ghost Inside, és a Breakdown of Sanity oldalán. Sajnos magyar dátum nincs viszont akik kíváncsiak a Beloved dalaira azoknak "csak" Bécsig kell menniük.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr645804194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum