RockStation

Nem csak szalámi van Szegeden... : Boddah - EP (2014)

2014. március 09. - KoaX

Boddah.jpgNem értem az országunkat. Nincs semmi baj azzal, hogy a régi jól bejáratott nevek még mindig ott vannak a színen, és még mindig aktívak. Azzal már viszont sokkal nagyobb bajom van, hogy van csomó tehetséges banda, akikre a jó nép még csak egy röpke szempillantást sem vet. Emberek tele vagyunk jobbnál-jobb stoner-sludge-doom-metal zenekarokkal. Tök mindegy, hogy Budapest vagy vidék, minden város ontja magából a sikerre éhes zenészeket. Látogassunk most el kicsit Szegedre. Van ám itt is minden, nem csak paprika, és szalámi. Itt is vannak zenekarok, akik csak arra várnak, hogy Te is meghallgasd őket, felfigyelj rájuk. Adjunk is nekik egy esélyt! Itt a Boddah!

 A Boddah tavaly!!!!!!! év végén alakult, és februárban rögzítették a két számos, első EP-jüket, ami saját bevallásuk szerint stoner-grunge elemekre épül. Akárhogy is nézzük ez totál megállja a helyét a trió esetében. Egy dolgot mindig is csodáltam, hogy bizonyos emberek, hogy bírnak annyira függetlenül játszani, hogy énekelnek-gitároznak egyszerre, és persze nem csak a pankos témát, hanem olyat, amire azt mondod, hogy na basszus, ez tényleg ott van. 

boddah1.jpg

Blanár Levente énekes-gitáros hangja meglehetősen karakteres, nem pedig az a bizonyos idegesítő fajta, és mellé olyanokat penget neked néha, hogy egyből beugranak majd Zakk Wylde wah gitros témái. Amúgy a zene nagyon sok gyökérből táplálozik. Tényleg ott van benne a stoner-es, doom-os húzás, de a mocskos kis grunge hangulat sem hiányzik belőle. A két számos EP-ből az Obligation az, ami tényleg fejrázásra kényszerít, és már zsinórban tizedszerre hallgatom végig. Egyszerűen nem unod meg az öt perces dalt, mert totálisan érezni benne azt a naplementés, húzós riffet. Igazából ezt a dalt, ha képekkel akarod leírni akkor száguldasz a naplementébe az országúton a csajoddal-pasiddal, hogy a nőkre is gondoljunk ( már pedig rájuk mindig gondolunk)

A Labour Forever már egy sokkal vadabb, ordítozós dal. Itt már jobban, több stílust kevernek a srácok, van benne némi hardcore íz, de egyáltalán nem rossz értelemben. Egy zenekarnak sose válik hátrányára, ha több orcáját is megtudja mutatni. Amúgy se hiszem, hogy egy stoner zenekar ne tudna pankosabb, pörgős cuccot írni, ha olyan kedve van. Meg amúgy is, miért kellene egy lemezen csak egy stílust képviselni?

A Boddah hangzás tekintetében oda vág nagyon a mostani színtérnek. A négy nap alatt rögzített anyag az  Our Sound Recording Stúdió munkáinak a hírnevét erősbíti. Eszméletlen kemény, tökös dob és basszus, egy olyan masszív alapot ad, amire a gitár simán nyomathatja a témáit. Tessék követni őket Facebookon is! Béke, Szeretet, Metal

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr255850619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum