RockStation

Kis helyen, nagy buli: Ganxsta Zolee és a Kartel koncert volt a GMK-ban!

2014. április 13. - csigaur

kartel.jpg

Legutóbbi Kartel koncertem a Düreres buli volt, az Action és a Sex Action kettőssel együtt. Ott eldöntöttem, hogy a következő Gengszter Zoltán előadáson is részt veszek, bár azt nem gondoltam volna, hogy egy kis klub lesz a helyszín. A Gozsdu Manó-ban, egy igazi old school hangulatú Ganxsta Zolee és a Kartel koncerten lehettem jelen.

Természetesen csúszással kezdődött a koncert, ami vagy a kevés embernek, vagy csak a „várunk még”-nek volt köszönhető. Mindenesetre a kezdő „A jó , a rossz és a Kartelen” már szépen tele lett a nézőtér.  A most szabadultak a monitor mögül informatikus egyetemistákon keresztül, az ing+nyakkendő kombós arcok mellett azért jelen volt pár bőgatyás rajongó is. Szép, vegyes társaság jött össze erre az estére.

Szeretem az ilyen klub bulikat, sokkal közvetlenebb a hangulat a zenekar és a közönség között, nincsenek hatalmas kordonok, faszfej biztonsági őrök és a többi… A Fényes Ösvényen (a Kartel zenekara) mindig lehidalok, vérprofi zenészek.  De a mostani koncerten nem csak ők voltak jelen, mint hangszeres állomány, hanem két szám erejéig csatlakozott Póka Egon is! A Kőbányai Zenei Stúdió művészeti szakképző iskola alapítója, igazgatója a Vato Loco és a Döglégy for Prezident daloknál akasztotta a basszusgitárt a nyakába. Meglepő fordulat volt, hogy Big Daddy is gitározott pár számban, mint például a fent említettekben.

 

Voltak old school Kartel dalok (a Keleti oldalt konkrétan végig énekelte az első betűtől kezdve a közönség), de a legutóbbi Hatalmat a népnek albumról is kaptunk pár tipikus koncertnótát. Gondolok itt a Telepi gyerekek, Nincs erő ( világbajnok lett ez a dal!) kettősre például.

Nem tudom, hogy mennyire gondolja komolyan a Vanilla Ice klasszikust, az Ice, Ice baby feldolgozást a zenekar, de első hallásra nagyon furcsa volt. Mondjuk én jól elpörögtem rá, a House Of Pain, Jump Aroundjára pedig már totál káosz volt az agyban. Nagyon sok erőt ad Zolinak és Big Daddy-nek a Fényes Ösvény, vagy pont fordítva, ez most teljesen mindegy. A lényeg, hogy a Kartel sokkal erősebb, így zenekarként, ez teljesen tuti.

 

Az egész koncertre a jó hangulat, a zenekar és a közönség közti full pozitív viszony volt jellemző. Frankó volt látni egy ilyen kis helyen is a Kartelt. A legközelebbi budapesti koncerteket már most bevéstem a naptáromba ( április 23. és május 9. ).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr16025959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum