RockStation

East: Nagyzenekarral a Müpában

2014. április 18. - sunthatneversets

east_szimfonik_mupa_montazs11.jpg

Tavalyi teltházas koncertje után a progresszív rock egyik legsikeresebb hazai képviselője, az East április 25-én történetének két legsikeresebb formációjával, az MR Szimfonikusok kíséretében tér vissza a Müpába.

Az East zenekarnak szinte a kezdetektől fogva volt egy álma: vajon hogyan szólna ez a zene szimfonikus zenekarral kiegészülve? Hiszen zenéjükben eleve megvannak azok a pontok, amelyekre a szimfonikus hangszereléssel szinte csak rá kell erősíteni. Az East és az MR Szimfonikusok közös koncertjén változatlanul a zenekar progresszív zenéje fog szólni, de a színek gazdagabbá, a kontrasztok olykor élesebbé válnak, máshol éppen áttetszőbbé, a forték erőteljesebbé.

A kétórás koncert programja az East szinte teljes munkásságát felöleli. A régi felállással eljátsszák a legsikeresebb, Játékok című első albumuk zenei anyagát, a Hűség hat opusát pedig szvitként adják elő. A koncert további részében A szerelem sivataga, a Taking the Wheel  és a Radio Babel  albumok legemlékezetesebb számai hangzanak el.

A szimfonikus zenekarban negyvenen lesznek színpadon, mellettük az East két felállása és a kísérőzenészek, vagyis tíz ember. A koncertre - a zenekarral együttműködve - ketten készítik az átiratokat: a korai szerzeményeket Riederauer Richárd zeneszerző, a későbbi, 1987 és 1994 közötti számokat pedig Balogh Sándor, az MR Szimfonikusok karmestere hangszereli át.

További információ ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr716049894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum