RockStation

Új anyaggal jelentkezik az Óriás

2014. május 12. - sunthatneversets

orias_0209_borito.jpg

Egy évvel harmadik nagylemeze után új anyaggal jelentkezik a hazai rock-színtér egyik legizgalmasabb zenekara, az  Óriás. A 2014-ben ismét trióként működő zenekar 6 új dalt jelentet meg 0209 címmel, amelyek közül egy sem idősebb fél évesnél.

„Tavaly ősszel dőlt el, hogy ismét trió leszünk, és ez mindhármunkat előrelendített. Jöttek is az új dalok, én pedig szerettem volna gyors átfutással megörökíteni ezt az időszakot.” – mondta el Egyedi Péter, a zenekar frontembere. Az Óriás februárban vonult el a Szigetközbe, Halászira, ahol egy jóbarátnak köszönhetően egy hetet tölthettek el a Babos Majorban. „6 dalvázlattal indultunk neki, amik közül egy lemorzsolódott, egyet pedig ott írtunk. Senkit sem zavartunk, bármikor zöröghettünk. Pár nap próbálás után meg is kezdődhettek a felvételek. Mindemellett meg csak jól éreztük magunkat, mint egy osztálykiránduláson.” – tette hozzá Egyedi, aki az anyag hangmérnöke és producere is egyben.

A 0209 az Óriás talán legfelszabadultabb anyaga lett. De minek nevezzük? Negyedik nagylemez vagy harmadik EP? „Jó kérdés, de igazából mindegy is. Nekünk ez inkább egy lemez, mert még ha rövid is, tökéletesen örökíti meg a zenekar új korszakának kezdetét. Ugyanakkor EP-nek is hívhatjuk, hiszen kb 20 perc a játékideje.” – vélekedik Egyedi. A zenekar kezdeti időszakát idéző új anyag olyan új színfoltokat is tartogat, mint a filmes kiszólásokkal operáló John McClane, vagy a punkos attitűdű Szomorú, amelyben az idén 2 koncertre összeálló, az Óriással két közös tagot is számláló annabarbi zenekar csordavokálozik.
 
A 0209 ingyenesen letölthető a zenekar weboldaláról az összes többi Óriás lemezzel együtt. A tavasszal a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató versenybe is bekerült zenekar jelenleg új klipet készít, nyáron pedig az összes nagyobb fesztiválon fellép.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr136154752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum