RockStation

Bizarr love story a Middlemist Red első klipjében

2014. december 10. - sunthatneversets

mmr_werk_by_gyuricza_matyas.jpg

A neo-psych rock banda novemberben teltház előtt mutatta be debütáló nagylemezét, a Supersonic Overdrive-ot, melyről a Multicoloured Drive-ot már a Petőfi Rádió is játssza. A klipet Freund Ádám rendező és Nagy Marcell operatőr készítette, akik a Run Over Dogsnak forgatott videójukért tavaly megnyerték az Origo „az év legjobb klipje” díját is.

A klipet a közönség a Toldi mozi széles vásznán láthatta először, ahol az ősbemutató előtt a csapat akusztikus mini koncertet is adott. A kedvesét árnyékként kísérő udvarló storyját Freund Ádám rendező így kommentálta: „Ez a klip végeredményében inkább egy kisfilm. Elkezdtem dolgozni egy hangulaton, amit beleláttam a zenébe, aztán ez egy történetté fajult. A történet alapvetően a zenére épül, de szerintem egyik sincs alárendelve a másiknak, így a kettő együtt létre tud hozni egy teljesen harmadik dolgot.”

A kisfilm felvételére egy esős novemberi hétvégén került sor a Luppa-szigeten, de a komor idő csak fokozta a forgatás remek hangulatát. Ugyan zenekar maga csak az utolsó jelenetekben tűnik fel, a munkából azért ők is kivették a részüket: „Bár a klipben csak pillanatokra bukkanunk fel, azért igyekeztünk segíteni a stábnak a forgatás alatt. A zenekar főzte az ebédet mind a három forgatási napra, egy nagy lábasban vittük nekik át a Dunán a Luppa-szigetre, aztán utolsó nap a kertészeti egyetemhez is. Végig komoly munka ment, nagy volt a pörgés és három nap alatt sikerült a stábnak egy nagyon igényes munkát létrehoznia.”- Meséli Ürögdi Ábel, a zenekar dobosa.

„A stábot tekintve szerencsénk volt, mert a barátainkból állt. Ez nem csak szakmailag egy biztonság, hanem eleve máshogy létezel egy olyan közösségben, ami emberileg is inspirál. Úgyhogy ezért is, meg a munkáért is nagy köszönet nekik.”- Fűzi hozzá Freund Ádám.

Maga a zenekar csak a klip fináléjában tűnik fel statisztaként, de az abszurd násznép többi szereplője is a Middlemist Red tagjainak rokonaiból és barátaiból állt. A csapat legközelebb december 20-án a Pécsi Est Caféban lép fel a Grand Mexican Warlock és a Turbo előtt, az évet pedig a Képzelt Város társaságában búcsúztatják a Trafóban, ahol különleges vizuállal teszik emlékezetessé az évzárást.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr66970793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum