RockStation

Apey és a (Ki)Oktató videó sorozatunk második része következik

2015. február 05. - KoaX

Apey live4.jpg

Az emberek kritikus alkatok. Főleg a magyar zeneszerető ember. De hát nincs mit tenni, mindenki ismer mindent, mindenki ott volt a legelső Black Sabbath koncerten, azóta pedig ki tudja még hány jelentősebb bulin, szóval mindenki tudja, hogy mi is a jó! Nem is ezt akarjuk firtatni, hanem csak közölni veletek, hogy itt van Apey (Ki)Oktató videó sorozatának a második része! Tessék hajtani. Elöljáróban annyit, hogy Apey hozza megint a formáját! (Fotó: Erdős Júlia)

Ismét a 2013-as Devil's Nectar-ról ismerhetünk meg egy dalt a The Four Horsemen képében. Be kell vallanom, hogy ez az én saját kérésem volt, mivel szerintem ez az egyik legjobb száma a zenekarnak. Az előző videóval (amit ITT tudsz megnézni) eléggé megosztottuk az olvasó táborunkat. Egyaránt kaptunk hideget-meleget, de mi csak örülünk neki, ha olvastok minket, és hozzászóltok a bejegyzéseinkhez, cikkeinkhez. Reméljük, hogy ezzel a videóval is elnyerjük sokak tetszését. Abban is bízunk a szerkesztőségben, hogy várjátok már a következő részt is!

Jó tanulást, jó szórakozást. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr187138885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NZperX 2015.02.06. 08:16:30

Az érthető, ha egy Satriani / Paul Gilbert / Marty Friedman stb. kategóriájú gitáros csinál egy "így játszom a saját dalomat" videót, ugyanis:
- baromira híresek az egész világon,
- egyedi, iskolateremtő a gitározásuk,
- tehát arra van valós igény, hogy mondjuk Slash megmutassa a gitározni tanulóknak, hogy kell játszani az Anastasia szólóját.

De erre nincs magyarázat:
- van egy tök ismeretlen magyar zenekar, vagy legalábbis én korábban nem hallottam a nevüket sem,
- bizonyára ez jól is van így, mert az itt elővezetett témákban egyáltalán semmiféle érdekesség vagy egyediség nincs,
- tehát nem létezik az a célközönség, akinek a video szól: mégis ki a fene akar egy jelentéktelen riffelgetést tanulni, amikor a teljes Machine Head / Mastodon / Metallica stb. életművet is megtanulhatná a youtube-ról.

Egyébként ezt a retro rock + Dimebag groove riffelést nem csinálja ügyetlenül a fickó, csak ugye minek.

A másik dolog meg a stílus.
Vannak nagyon humoros Yngwie Malmsteen oktatóvideók, ahol Hősünk iszonyatosan lelazulva és megfelelő adag arccal adja elő magát. Ez addig a pontig irritáló, amíg nem csap bele mondjuk a Far beyond the sun-ba, mert onnan ugye nincs kérdés, hogy mire föl.
Itt ilyen katarzis hiányában a stílus sem ül igazán.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum