RockStation

Az ezerarcú Wes Borland – visszatekintés Wes tíz legemlékezetesebb színpadi szerelésére

2015. február 14. - magnetic star

0limpbizkit2014_27.jpg

A Limp Bizkit excentrikus gitárosa mostanában töltötte be a negyvenet, és színpadi öltözetei már önmagukban megérnek egy misét. A brit Metal Hammer pedig arra gondolt, felidézi a legjobb és legőrültebb színpadi szerelését az utóbbi évekből. Ilyennek szeretünk, Wes, eszedbe ne jusson megváltozni!

wes1.jpg

A 90-es évek végén, még mielőtt a Bizkit leigázta a világot a csokiból készült tengeri csillagjával, meg a hot dog ízű vizével, Wes valóban a vizuális művészet területén próbálkozott. Itt a kaliforniai Shoreline Amphitheatre-ben a halott, koromfekete szemeiből már elkezdtek pislákolni az őrület jelei.

wes2.jpg

Ugorjunk előre tíz évet (Milánó, 2009)! Wes maga mögött hagyta a fekete kontaktlencsés, fehér testfestéses figurát és az itt látható kreatúrává változott át. Az arcát takaró, diszkó-gömbből kivágott maszk már önmagában nem semmi, de hozzá a rikító színű rúzs, a színes bordák és a célkereszt mindkét vállon pláne vonzza a tekinteteket.

wes3.jpg

Picasso nyomdokain járva Wes Borland is átélte a maga kék korszakát. Legalábbis a 2009-es Sonisphere idején. Itt a legjobb tisztítószerek erejét hasznosította emberünk a hófehér öltönyéhez, míg játék közben a törpök vérét fröcskölte szerteszét.

wes4.jpg

Nem tudni, mi történhetett az ezt követő tizenkét hónap leforgása alatt, de a Limp Bizkit 2010. évi New Yorki (Gramercy Theatre) koncertjén átállt a sötét oldalra. Az imádott rúzsos korszakból átmentette a diszkógömb-dekorációt, maga a jelmez pedig kísérteties és baljós.

wes5.jpg

Szintén 2010-ben a Reading fesztiválra Wesen teljességgel eluralkodott a sötétség és lelki démonai a Gonosz Nyugati Boszorkánnyá változtatták – csak éppen nem zöld színben. Persze lehet, hogy mindeme gonoszság gyökere a fejéből kinövő fáéban rejlik.

wes6.jpg

Ismét Sonisphere, de már 2011-ben. Borland visszahozott valamit egykori fehér énjéből – vagy csak belefejelt a mészfestékbe. Ezzel együtt továbbra is a sötét oldal van erőben, amit talán a mellkason látható szimbólum oldhatna fel. Hacsak nem egy áthúzott vasvilláról van egyszerűen szó...

wes7.jpg

Na, ennyit a fehér színről, meg a szimbólumról: a 2011. évi Epicenter fesztiválon Wes földönkívüli-arccal lépett színre. Vagy az csak egy dizájnos éjjellátó szemüveg? Viszont örvendetes módon újra itt van a diszkó-gömb!

wes8.jpg

2012-ben Sydneyben a Soundwave fesztiválon már kimondottan nyáriasra vette a figurát. Fehér öltöny egyenesen a patyolatból, menő napszemüveg és festett bajusz – örüljünk, hogy nem tud igazit növeszteni…

wes9.jpg

Ugyanazon év májusában a Bizkit a londoni Brixton O2 Academy-ben lépett fel és Wes sokadszorra is arculatot váltott: ez alkalommal némi vörös festéket is felhasznált (és vadul mutogatta a kamerába, amije csak van). A bájos álarcot meg talán útközben szerezte valami maszkabálban.

wes10.jpg

Két évvel később a Limp Bizkit ugyanott játszott és fogalmunk sincs, mi történt közben. Nem tudni, netán egy hawaii vakációról tért-e éppen vissza Wes, mindenesetre látványosan virágba borult és nem feledkezett meg a műanyag rákról, meg az ukuleléről sem. Sőt a februári fedett termes bulihoz napszemüveg is dukál ugyebár. De ennek sincs igazi jelentősége, mert Borland végső soron mindenből ki tud hozni valami pöpecül kinéző dolgot.

... és hogy zenéljünk is kicsit.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr37171403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum