RockStation

Tökös stadionrock-himnuszok az A38 Hajón

2015. július 23. - sunthatneversets

black-stone-cherry.jpg

Monumentális stadionhimnuszok, jóféle southern rock, döggel feltúrbózva: nem bonyolult, de annál hatásosabb a Black Stone Cherry receptje. A kentucky-i kvartett első magyarországi fellépése augusztus 10-én ugyan egy szűk befogadóképességű klubban, az A38 Hajón lesz, de a nagyívű refréneket éppúgy lehet itt is üvölteni, és a súlyos riffek csak még jobban letépik a fejeket. Egy igazi férfi meglepi a csaját egy Robbie Williams-jeggyel, ő maga pedig zúz egyet az A38-on BSC-re - a tökéletes augusztus 10-i program!

A 2001-ben alakult Black Stone Cherry jóformán maga az élő válasz a rádióbarát, komfortos rockzenéért rajongók, és a mocskos-koszos, "őszinte" southern zúzdát éltetők örök vitájára. Az a fajta slágergyáros, stadionrock-himnuszokban utazó zenekar, amelyik éppen elég bátor és tökös ahhoz, hogy kőkeményen is megszólaljon.

A Black Stone Cherry kettősségét jól jellemzi, hogy miközben a rádiórock olyan képviselőivel turnézik, mint a Nickelback, a Def Leppard vagy a Whitesnake, addig legutóbb lemezének producere a Melvins, a Fu Manchu, a Kyuss vagy a Queens Of The Stone Age stílusteremtő hangzását "kitaláló" Joe Barresi. Éppen ez a gyönyörű a Black Stone Cherryben: úgy tolja a gigantikus, monumentális riffekkel és fülbemászó refrénekkel operáló stadionrockot, hogy közben egy pillanatra sem válik modorossá, és mindig van egy kevés "dirty stoner" a zenéjében.

Az estét a budapesti garázsrock/hard rock banda, a The Trousers nyitja. A klasszikus kemény rock and rollt (Iggy, Stones, Zeppelin) a kortárs garázsrockkal (The Hellacopters, BRMC) sikerrel vegyítő zenekar május elején jelentette meg legújabb, "Mother of Illusion" című albumát. Előző két lemezük, a "Soul machine" és a 2013-as "Freakbeat" egyaránt Fonogram díj -jelölt volt, utóbbin pedig nem kisebb név vendégszerepelt, mint a svéd garázsrock-legenda Nicke Andersson (The Hellacopters, Imperial State Electric). Az új lemez itt meghallgatható.

Ez a tökéletes augusztus eleji program a budapesti férfiaknak: a barátnő-feleség Robbie Williamsen olvadozik, ő maga pedig Black Stone Cherryre zúz az A38 Hajón. További infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr37646718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum