RockStation

Ismét Budapestre jön a BoySetsFire

2016. február 13. - rockstation

boysetsfire-band.jpg

A post hardcore műfaj megkerülhetetlen képviselőjének számító Boysetsfire tavaly adta ki legújabb albumát, amelyet frontemberük, Nathan Gray a kedvencének nevezett, mondván “régebben arról a sok szörnyű dologról beszéltünk, ami a világunkban zajlik, de most elsősorban az ezeken való felülkerekedésre fókuszáltunk. Sokkal pozitívabb hangulatú lett.” A zenekar ezúttal az A38-on legújabb és régebbi albumai számaiból egyaránt kovácsol majd össze egy hatalmas, ütős, gyönyörű koncertet.

A New York-i hardcore szcéna olyan nagyjai után, mint a Madball vagy az Agnostic Front, ezúttal az ifjabb generáció kulcszenekara érkezik az A38 Hajóra. A Boysetsfire-t 2000 környékén, első, After the Eulogy című lemezük megjelenését követően kapta szárnyára a világhír. Jellegzetes, punkon edződött játékmódjuk, az énekes Gray expresszív előadásmódja és dühös, politikus szövegeik hamar tisztes rajongótábort hoztak a zenekarnak. "A hazafiság valódi formája a tiltakozás" - e mondat tökéletesen leírja a Boysetsfire hitvallását.

A hardcore színtér egyik legképzettebb énekesét, Nathan Gray-t soraiban tudó zenekar az ezredforduló táján vált az egyik leginkább közkedvelt zenekarrá, hiszen a post-hardcore és helyenként emocore elemeket is ötvöző zenekar évről évre szállította az intenzív politikai üzenettel teletűzdelt slágergyanús albumokat, egészen 2007-es feloszlásukig.

Majd négy évvel azután hogy feloszlott, a delaware-i post-hardcore csapat bejelentette újjáalakulását. A dolog részleteiről egyelőre csak annyit árulták el a tagok: "Egy évtizeden keresztül egy banda voltunk. Arra jutottunk, hogy más dolgokat is ki szeretnénk próbálni az életben, ezért hagytuk abba a közös zenélést. Ez nem úgy történt, mint egy Noel/Liam Gallagher balhé, hiszen mi barátként váltunk el, találkoztunk, beszéltünk egymással. Azt hiszem alábecsültük azt, hogy mennyire fog hiányozni. A közösség, az az intenzitás, az érzelmek őszinte átadása - ez egyszerűen nem létezik számunkra a Boysetsfire nélkül. Ezért fogunk újra együtt zenélni. "

Ennek hála lesz ismét egy szédületes koncertjük az A38 Hajón. További infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr818386018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum