RockStation

Gogol Bordello a Barba Negra Trackben

2016. április 18. - rockstation

gogolbordello_track.jpg

Színes kavalkádi forgatag, pergő ritmus, őrületes hangulat, június 28-án érkezik a Barba Negra Track-be a gypsy-punk király, Eugene Hütz és a Gogol Bordello. Ha régóta vágysz egy olyan bulira, ahol a vidámság és az élet-szeretet 200%-on pörög, ahol már az első taktust meghallva egyből ütemes lábdobolásba kezdesz, ahol a tánc kötelező kellék, mert a muzsika hallatára senki sem tud ellenállni, hogy táncra ne perdüljön, akkor ez lesz a te nagy estéd.

Eugene Hütz és zenekara, a Gogol Bordello több alkalommal is járt már hazánkban, óriási sikereket aratva. Aki esetleg még nem ismerné a nevüket, azoknak következzen pár szó az együttesről. A zenei skatulyákból itt-ott igencsak kilógnak, de ha mégis be szeretnénk őket kategorizálni, akkor azt mondanánk, hogy egy punkos, folkos banda. Zenéjükben a cigányzene, a punk és a brechti kabaré elemeit egyaránt megtaláljuk. Koncertjeiken cirkuszba illő mutatványaikkal, színházszerű előadásaikkal és kifogyhatatlan energiájukkal az ujjaik köré csavarják a közönséget.

Eugene Hütz, New Yorkban emigráns orosz és ukrán valamint helyi muzsikusokkal alakította meg zenekarát, mely kezdetben hagyományos orosz roma esküvői muzsikát játszott, majd néhány tagcserét követően két izraeli muzsikussal egészült ki a formáció. A balkáni véna és a New York-i underground színtér együttes hatására alakult ki ez a sokszínű zenei világuk.

gogol.jpg

További érdekesség, hogy zenei pályájának elején Eugene-re óriási hatást gyakorolt Bartók Béla munkássága, egy korábban adott interjújában így fogalmazott: „Bizonyos tekintetben Bartók Béla volt az, aki elindított az utamon.” Majd a népi zene ihlette dallamvilág kiegészült a dub és a punk vonallal, és megszületett a mai, egyedi Gogol Bordello hangzás.

Ha tehát szívesen részt vennél egy hamisítatlan balkán lagziban, ahol a cigányzene inspirálta dallamok, a hegedű, a szintetizátor és olykor a szaxofon közös játéka keveredik a punk zenével, egy óriási show-műsor keretében, akkor ott a helyed a közönség első soraiban. Hagyd, hogy elsodorjon a lendület, hagyd, hogy a muzsika átjárja a tested, vedd fel a ritmust és élj a zenében, találkozunk június 28-án a Barba Negra Track-ben!

További infók ITT.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr768639360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum