RockStation

Hamarosan indul a Fishing on Orfű!

2016. június 07. - sunthatneversets

foo_nagyszinpad.jpg

Alig több, mint két hét múlva startol a nyár legbarátságosabb fesztiválja, a Fishing on Orfű. A Kispál és a Borz tematikus, 3 évre tagolt visszatérése idén lezárul, de számos más programmal és különlegességgel is készülnek a szervezők. Összefoglaltuk a legfontosabbakat.

Liszt Ferenc Nemzetközi Nagyszínpad

Idén is jó ötletnek bizonyult a publikumra bízni a nagyszínpad névválasztását: a közönség elhunyt zenei legendákat javasolhatott a színpad névadójának, így a legtöbb szavazatot kapó - kissé csavaros - ötlet után a fesztivál legnagyobb koncerthelyszíne 2016-ban a Liszt Ferenc Nemzetközi Nagyszínpad lesz! A dobogó második fokán Kurt Cobain végzett, a harmadik legtöbb szavazatot Cseh Tamás kapta.

Fejlesztések

Gőzerővel zajlik a munka a Fishing helyszínéül szolgáló Panoráma Campingben, ahol soha nem történt még annyi fejlesztés, mint az elmúlt egy évben. A legfőbb újdonságokra a fejlesztések építésvezetője hívja fel a figyelmet az alábbi videóban, de szövegesen is összefoglaljuk: Minden vizesblokkot felújítottunk, kivül-belül. A bejárathoz tartozó épületegyüttest felújítottuk. Mozit építettünk. Az áram- és vízhálózatot felújítottuk. Építettünk 10 minikabint. A PMFC színpad és a Borfalu helyszínéhez külön nézői pódiumot építettünk. Területrendezéssel extra sátorhelyeket alakítottunk ki. Idén 10%-kal több zuhanyzó, valamint 40%-kal több wc áll majd a látogatók rendelkezésére, mint tavaly.

Horváth Gergely

A fesztivál szervezői örömmel jelentik be, hogy a 2016-os Fishing díszdoktorává avatják Horváth Gergelyt, a Petőfi Rádió idén távozó szerkesztő-műsorvezetőjét. Gergely fogja ünnepélyesen megnyitni, majd a végén lezárni az idei fesztivált, kora délutánonként pedig pódiumbeszélgetéseket folytat majd az aktuális könnyűzenei élet számos izgalmas figurájával, valamint a fesztiválon fellépő zenészekkel. “Gergő kulturális hozzáállását, a zenéhez való viszonyát nagyon közelinek érezzük a Fishing szellemiségéhez. Nagyon örülünk, hogy a díszdoktorunknak tudhatjuk.” – mondta el Egyedi Péter, a fesztivál sajtófőnöke.

Víziszínpad

Immáron végleges a Víziszínpad programja, mely összeállításában a közönség segítségét kértük. Felkerestük azt a 15 zenekart, akit a fesztiválra látogatók legszívesebben látnának a Víziszínpadon, így idén olyan zenekarok mini-akusztikus koncertjeire csápolhat a nagyérdemű matracokról, mint a Ricsárdgír zenekar, a Tudósok, a Bagossy Brothers Company, a Szabó Benedek és a Galaxisok, az Elefánt vagy az Esti Kornél. A részletes program megtalálható a fesztivál weboldalán.

foo_fejlesztesek.jpg

Off-programok

Megindult a jelentkezés a fesztivál szabadidőprogramjaira is. Évek óta a Hosszúlépés Fröccs(kul)túra a legnépszerűbb off-programunk, ahol a látogató neves zenészek és írók társaságában kóstolhatja végig a környék legfinomagbb fröccseit. Beck Zoli és Háy János, valamint Varga Livius túrája már teltházas, de Szűcs Krisztián és Szálinger Balázs csoportjában még akad pár hely. Csak úgy, mint Kispál András és Dióssy Ákos, a Blahalouisiana, vagy a Mary Popkids és Supernem zenekarok sörtúráin. Ezen kívül a Fishing idén is számos további szabadidőprogrammal kedveskedik a látogatóknak. Barlangtúra? Sommelier on Orfű? Szekszárd Gourmet? Bringatúra? Sárkánytúra? Rekeszépítés? Sportprogramok? Horgászverseny? Zsonglőr játszóház? FesztiVáltó? A programokra ITT lehet jelentkezni. 

Mozi

Idén is lesz új helyszín a Fishingen, a Mozi. A fesztivál bejáratához közeli barátságos szabadtéri helyszínen sötétedés után némafilmeket, valamint zenei témájú filmeket lehet majd megtekinteni. A némafilmek szisztematikus napi programját Horváth György, a Titanic filmfesztivál igazgatója állította össze; lesz itt rengeteg burleszk, Keaton és Chaplin, valamint számos fontos animációs alkotás. Minden este (vagyis inkább hajnalban) egy zenei tematikájú hangosfilm is terítékre kerül majd a Moziban. Részletes program hamarosan!

Jegyek

Már csak párszáz napijegy és 3 napos bérlet várja gazdáját az idei Fishing on Orfűre. Aki ott szeretne lenni a nyár legbarátságosabb fesztiválján, érdemes mihamarább megváltani jegyét, bérletét. További infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr438785538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum