RockStation

Még tíz nagyon várt lemez, hogy később majd ne érjen váratlanul...

2017 underground felvételei, amiket várunk

2017. január 07. - csubeszshuriken

15894701_1408588902508868_5692809406651099389_n.jpgA tavalyi évet elsősorban saját mérlegünkkel pontoztuk ki, számba véve milyen jelentősebb albumok születtek, amik mellett mi eltudtunk nagy hévvel köteleződni. Aztán most, hogy megint itt egy újabb év - amikor el se hisszük, de talán tényleg csőre van töltve egy új Tool lemez és a Behemoth énekese smink nélkül tolja majd a búskomor dohányrágó country zenét - arra gondoltunk így mindjárt az elején, hogy várakozásaitok listájára gyorsan feldörzsöljük azokat az idén megjelenő underground lemezeket is, amik esetleg még nincsenek ott, de mi már toporzékolunk utánuk.

Bajuszok, amiktől a texasi marhák maguktól vonulnak be a karámba. Ujjatlan Slayer pólók retrospektív respektből. Meg egy piszkos betyár crossover lemez három évvel ezelőttről bemutatkozóul, ami elég volt ahhoz, hogy fajsúlyos nevek mellett nagyjából háromszor kerüljék körbe turnékon a világot úgy, ahogy a csatakos haj is megpörgött az első sorban minden Power Trip bulin a sörpermetben. Aztán most februárban jön a második lemez Nightmare Logic címmel és durván.

Van az az Away nevű tag, aki mindig valami veterán punk banda pólójában rongyol. Meg vannak azok a punk veteránok, akik Tau Cross néven most vele rongyolnak egy bandában személyesen. Az Amebix énekese, a Misery gitárosa és a Voivod dobosa ugyanabban apokalipszisben. Aminek három év után ezen a nyáron majd ismét új fejezetet nyitnak. Addig viszont itt az első fejezet...

A Mutoid Man pontosan az a banda, akiket nem nagyon tudsz hova tenni, azok kívül, hogy a lejátszódba újra és újra be. Stephen Brodsky és Ben Koller már a Cave In és a Converge soraiban tolták együtt. Ez lehet garancia még akkor is, ha ez az anyag nagyon más vonalon mozog. Azon, ahol az anyagot tényleg nehéz volt elkerülni. Ezért van az, hogy akikre a hetvenes évek jól hatott, azoknak a zenéjében mindig benne van az anyag rendesen. Az érkező lemez megjelenéséről konkrét információ nincs, de pöpec előző lemez, az van.

Néhány hónapja lett huszonöt éves a Those Who Fear Tomorrow. Ez volt az a bemutatkozó Integrity nagylemez, amin a hozott hardcore vonalat először ők festették olyan sötét árnyakkal tele. Nagyjából erről is szól a clevelandi irányzat. Hogy lidérces lassúságban karmolnak le a seggedig a gitárok, amik olyan gonoszokat, hogy még Chuck Norris nagymestert is beküldték a sarokba sírni. Kétszer. Az új lemez, ami reméljük tudja majd ugyanezt, az év második felére válható. Addig viszont itt van pár új dal az utolsó split anyagról.

A tavalyi év egyik jelentős tétele a Sinsaenum lemeze volt, többek között Csihar Attila és Joey Jordison együttműködéseként. Azonban a Mayhem soraiból nem csak Attila aktív más felállásokban. Ugyanis Teloch másik bandája is új albumon dolgozik ismét. A nidingr új lemeze viszont inkább a bennfentesek zenéjét hozza majd. Akiknél mindig észak és mindig éjszaka van. Azoknál azonban a kultuszstátusz megerősítése borítékolható. Az album februárban jön. A kóstoló tálalva vagyon.

Nem tudjuk, hogy teljesen helytálló-e az a kijelentés miszerint a doom vonal a metálban az elnyűtt férfiak zenéje, de ha Scott Wino Weinrich legendás alakja az etalon, akkor valamelyest közel járunk az igazsághoz. Wino nagy fazon. A műfaj esszenciája pedig a szívén túl már a kisujjában is benne van. Tucatnyi bandája közül most a The Obsessed esik túl egy újraélesztésen, méghozzá egy új lemezzel, könnyű huszonkét év utáni visszatérésben. Az anyag címe Sacred lesz, egy új dalt pedig már meg is hallgathatsz róla.

Akik földtörténeti korok lezajlásához írnak zenét és bármikor lehet őket egy lapon emlegetni olyan illusztris bandákkal, mint a Mastodon vagy az ISIS, azoknak sejthetően megvannak a képességeik ahhoz, hogy ismét megkomponáljanak egy monumentális művet. A berlini The Ocean, maga is olyan, mint a nagy víz, mellyel a névválasztáson át azonosította magát. Vagyis van benne mélység, mérhetetlen nyugalom és fodrozó dühös tajték. Stúdióba tavasszal vonulnak. Legutolsó friss szerzeményük lehet kedvcsináló.

A Pallbearer zenéje zarándoklat. Olyan mintha a számaiban mindig úton lenne nyugat felé. A por amit felkavar pedig mindig leül. Letisztul minden. Hősök is hallgatják biztos. Elvesztett csatákkal és dicsőséggel van tele mindkét lemezük. Hatásaik és Billy Anderson producer munkája sem tett rosszat az előző lemeznek. Ami zseniális volt. Ezzel is ajánljuk a harmadik albumot. Heartless lesz a címe és márciusban jön.

Habár idén a Dying Fetus is ad ki majd lemezt, akik dobosa volt az egyik, aki elindította ezt a bandát valamikor az ezredforduló környékén, mi mégis a Misery Index lemezére figyelnénk, de csak egy kicsivel jobban. Kevin Talley ugyan szinte azonnal távozott a bandából, de ez végül nem jelentett semmilyen hátrányt abban, hogy mindeddig öt olyan lemez készülhessen el, ami a combos death / grind zenei környezetben úgy fordítja ki az eléd tálalt hazug világképet, mint a politika a beleid. Nagyjából egy ilyen hatodik lemez megjelenése sanszos az idén is. Mint amilyen ez az utolsó volt...

Black Sabbath lemezekbe áztatott ifjúságuk felett füst is gomolygott nem kevés. Talán ez is szerepet játszott abban, hogy szenthegyekre vizionáltak csuklyás buckalakókat végül. Bár azóta is varratják fel naponta szimbólumaikat a rajongó trógerek. Pedig lassan tizennégy éve nem készült a Dopesmoker után új lemez. Csak mindössze egyetlenegy dal. Most viszont koncertek tucatján játszik újra együtt a kultikus Sleep. Erre az évre pedig új lemezt is emlegetnek. A most hivatalosan is megjelenő új dal alapján, simán szívnánk a füstjét...

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1512104923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum