RockStation

Ground Zero - Unleash The Fire

Hol van az a tűz?

2018. január 08. - KoaX

cover.png

Hivatalosan is elkezdtük kétezer tizennyolcat! Elmúltunk tíz évesek és idén sem akarunk visszavenni a tempóból. Ahhoz azonban, hogy tudjuk neked nyomatni a jobbnál jobb hazai zenéket, nektek is aktívnak kell lennetek. Vegyetek csak példát a Ground Zero zenekarról, akik nem voltak restek már az év elején zaklatni minket, hogy írjunk róluk pár sort. Kik vagyunk mi, hogy ellenkezzünk?

A zenekarról a Facebook profiljuk alapján nem sokat tudtam meg. Konkrétan csak azt, hogy kettőezer nyolcban alakultak, illetve öten alkotják magát a zenekart. Ezen kívül persze találni néhány képet az oldalon, de nem estem hanyatt az információ-áradattól. A sajtónak elküldött anyag azért már valamivel bővebb, így megtudtam, hogy az egykori gitáros vette kezébe a mikrofont és a jelenlegi felállás kétezer tizenhét tavasza óta működik. Nemrég jelent meg az első EP-jük. A három dalt tartalmazó anyag az Unleash The Fire címet kapta.

band_photo.png

Rögtön le kell szögeznem, hogy a srácoknak van még hova fejlődni. Nem rossz, amit csinálnak, de inkább átlagos, mintsem kiemelkedő, hogy azt mondjam, miközben zenéket hallgatunk, hogy” most a Ground Zero-t rakjuk be” Vannak ötletes megoldások, de messze nem annyira kiemelkedő, mint sok más hazai zenekar. A Break It Down „nyitó” dal vége ráadásul valahonnan nagyon ismerős. Csak még nem ugrott be, hogy honnan, de abban biztos vagyok, hogy ott egy bizonyos zenekar komoly hatást gyakorolt a dalra. A hangulata a dalnak nekem ez a klasszikus FFDP, illetve Hellyeah/Damageplan, csak izzadtabban. De nincs is ezzel baj, hiszen az ember fejlődik halad előre felé az élete során. Plusz, ha mindenki kiemelkedően király zenész lenne, akkor mindenki ebből élne, mi meg havonta vehetnénk új billentyűzetet, hogy az egekig magasztaljunk mindenkit. Az első két dal sterilebb hangzásán még annyira nem ütköztem meg, mert van ilyen… Vannak zenekarok, akiknél jól szól, hogy nincs semmi „kosz” a soundjukban lásd Lamb Of God. Aztán azonban a harmadik dalban mégis felfedezel valamit, de olyat, aminek azonban marhára nem kéne ott lennie. A Late Confession dal elején a szaggatott gitár témánál, amikor nem szól a gitár, konkrétan zúgást hallani. De ez nem olyan zaj, ami pl. a stoner muzsikában ott kell, hogy legyen. Ez egyszerűen a rossz keverés/master végeredménye. Erre marhára oda kellett volna figyelni. Ha nekem feltűnik, akkor másnak is felfog tűnni. A dal vége pedig egyszerűen olyan, mintha hiányozna. Egyszerűen levágták véletlen vagy nem tudom, de nagyon furcsa, nem lesz tőle kerek az egész.

Ettől a három daltól függetlenül én továbbra is azt mondom, hogy zenéljenek a srácok, csináljak, ha szeretik és fejlesszék még magukat. Béke, Szeretet, Metal

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9713553955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum