RockStation

Ezek az idei év eddigi legnagyobbat kaszáló rock és metalturnéi

2018. július 18. - theshattered

0rogerwaters2018_46_eredmeny.jpgA Pollstar összeszedte, hogy melyek azok az előadók, előadások, turnék, melyek a legtöbb pénzt szedték össze az idei év első felében. Ezekből, mármint az adatokból csináltak egy, a világszerte kaszált dollárhegyek, illetve a csak az Észak-Amerikában megforduló kanyarokból álló, csak az ottani bevételt mutató listát is, melyeket mondjuk úgy, mostanában azért nem feltétlen a rock, vagy metalelőadók uralnak, bár annyira nem is állnak rosszul. Egy kis száraz statisztika következik.

A teljes planétát tekintő listán, melynek csúcsán Ed Sheeran és Bruno Mars áll, a mi zenei vonalunkat képviselők közül nem sok fért be az első tízbe, bár a bronzérmet pont a The Rolling Stones csípte el. A gitárzenei irányból jól áll még a nem is olyan régen Magyarországot is megjárt Roger Waters (9.), valamint a U2 (10.), de a Foo Figters (12.), a Depeche Mode (15.), a Metallica (19.), a Bon Jovi (21.) és a Queen + Adam Lambert (35.) sem panaszkodhat. Persze lentebb is akadnak még számunkra ismerős nevek, a teljes listát mindenféle plusz statisztikákkal IDE KATTINTVA éritek el.

Az USA-tabellát Pink, az Eagles és Justin Timberlake vezeti, ezek közül csak az ezüstérmes veteránok azok, akiket úgymond "magunkénak nevezhetünk", a többieket lentebb kell keresni. A U2 (6.) és a Bon Jovi (10.) itt sem állnak rosszul, viszont a többiek már csal kicsit több görgetéssel kerülnek a látóhatárra: csak a Journey / Def Leppard közös kanyar (19.), a Depeche Mode (25.) és Kid Rock (29.), voltak azok, akik még befértek a top 30-ba. A teljes lista IDE KATTINTVA érhető el.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6614119971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum