RockStation

Marmunsk! - Wasted Energies

Keleti nyitás

2018. július 30. - BETH

26952032_1211121745684485_2144760795001569935_o.jpg

Újabb elkésett beszámoló, egy kislemezről, ami idén jelent meg és egyszerre tárja elénk a keletről “nyugatra” költözés és a felnőtté válás frusztrációit. Szubjektív beszámolónk következő állomásán, a Marmunsk! Wasted Energies című EP-jét ajánljuk.

Úgy nagyjából másfél éve, 2016 őszén alakult meg a Marmunsk! (Iklódi Tamás – ének, gitár, Kiss Sándor – basszusgitár, Baku László – dob). Az anekdoták szerint egy ködös csapatépítőn már nem sikerült túl jól artikulálni Murmansk trükkös nevét, így maradt a Marmunsk! és a grunge-os, zajos, enyhén punk, noise és hard rock elegy, ami jellemzi eddigi dalaikat. És az is maradt, hogy mindannyian Nyíregyházáról költöztek fel Budapestre, amit jó kis címkeként rá is ragasztottak a mondanivalójukra.

Először élőben hallgattam bele a dalokba, és az energia, ami átitatja az egész zenéjüket talán így, koncert közegben még átütőbb. Eddig két kislemez jelent meg tőlük, az első, Addict/Avoid  17-ben, a Wasted Energies pedig idén januárban jött  ki, és ha ’fizikálisan’ nem is, de a körbejárt és megörökített érzéshalmazt, mondanivalót tekintve nagyon is kapcsolódnak.

A Wasted Energies első dala a Grow Old, ami arról az igen kellemetlen tényről szól, hogy ugyan elég sokan öregek leszünk, de közben nem feltétlenül válunk bölcsebbekké. Viszont az esetek többségében frusztráltabban és előrelátóbban viselkedünk. Persze ez utóbbi sokszor csak félelem a konfrontációtól és felismeréstől, és a dal pontosan ezt az átmenetet ragadja meg. 

30821658_1269970136466312_6365029140514996079_o.jpg

A Ruined by Vanity tempója, az egész téma és a felépítés tökéletes ívet ír le, amit a The Wrong Side of Time incselkedőbb kifakadása és a Painhead dühödt zárása nagyon jól követ. Az albumról a személyes kedvencem a Grow Old, ez felkerült a nagyon sűrűn meghallgatott dalok listájára nálam, viszont koncerteken a The Wrong Side of Time vesz meg nagyjából 10 másodperc után.

Jó lenne, ha  jönne a nagylemez. A Marmunsk! üzenete eddig elég határozott az olyan trendek idején, ami inkább a sok-sok üres tartalomnak és megosztásnak kedvez, ezért (is) sokkal több figyelmet érdemelnek. Amit könnyen meg is adhatunk nekik augusztus 27-én, amikor is a Yawning Man előzenekaraként melegítenek be minket a harmadik Desszert Feszt előtt.Az esemény linkje itt. 

Emellé ajánljuk a Facebook, az Instagram és a Bandcamp oldalukat is - minden megnyilvánulásuk üdítően vicces. 

45kop.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4314148601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum