RockStation

A Pink Floyd őrzői - Novemberben Brit Floyd koncert a Barba Negrában

Interjú Damian Darlingtonnal a Brit Floyd énekes gitárosával

2018. október 12. - BETH

brit_floyd_live_10.jpg

Azt mondják, hogy a Brit Floyd jóval több mint egy Pink Floyd tribute zenekar, sőt igazából a legjobb Pink Floyd tribute zenekar, akik minden fellépésen megidézik a nagy példakép legfontosabb dalait. Idén novemberben hozzánk is megérkeznek, és magukkal hozzák a The Dark Side of the Moon dalait, de a nagy mestermű mellett a The Wall vagy a The Division Bell ékköveit is előadják a Pink Floyd életmű szerelmeseinek. A koncerttel, turnéval és a kedvenc Pink Floyd dalok kapcsán interjúztunk egy rövidet a Brit Floyd énekes/gitárosával és művészeti vezetőjével Damian Darlingtonnal.

RockStation: Már másodjára jársz Magyarországon. Van-e valamilyen kedves emléked az első magyarországi fellépésedről?

Damian: Sziasztok, igen már előző alkalommal is nagyon szépnek találtam a várost, igyekeztem utánanézni a hazai tribute zenekaroknak is, és nagyon jó volt az első koncertünk is. A mostanitól is hasonló, vagy még sokkal jobb élményeket várok (nevet) 

brit_floyd_live_6.jpg

RS: A The Dark Side of the Moon –t ünneplitek ezzel a turnéval, de a Division Bell turnét is megidézitek. Hogy jött össze ez a kettő?

Damian: A The Dark Side of the Moon az egyik legkülönlegesebb tétel a Pink Floyd életművében, amit nagyon fontosnak tartunk megmutatni. A Division Bell egyrészt azért kapcsolódik ide, mert erről a lemezről is játszunk majd dalokat, másrészt a turné látványvilágával kicsit túl is akarunk szárnyalni a Division Bell turnénkat.

RS: Melyek a kedvenc Pink Floyd pillanataid, tapasztalataid, fellépéseid? Van kedvenc Pink Floyd dalod?

Damian: Több mint 17 évig voltam a The Australian Pink Floydban, 2011 óta pedig a Brit Floyd-al, szóval a Pink Floyd szeretetem elég egyértelmű, nem? De ha nagyon megerőltetem magam, akkor ki tudom emelni a Comfortambly Numb-ot, amiben szerintem ott van a leggyönyörűbb gitárszóló az egész világon. Abban is részem volt, hogy Rick Wright-al adhattam elő David Gilmour 50. Születésnapi buliján. De igazából az egész The Wall albumot mesterműnek tartom.

brit_floyd_live_7.jpg

Hogyan választjátok ki az extra dalokat egy-egy fellépéshez?

Leginkább azt a koncepciót követjük, ami alapján kiválasztjuk az aktuális show alapját. De figyelembe vesszük a közönség igényeit is, és nagyjából tudjuk mik a legnagyobb kedvencek ebből a hatalmas életművéből.

RS: Elméleti kérdés: van olyan Pink Floyd dal, amit máshogy írtál volna meg, vagy vannak-e olyan részek, amiket átírnál?

Damian: Viccelsz? :D

RS: Mi már nagyon várjuk a koncertet! Üzensz valamit a magyar rajongóknak?

Damian: Nagyon várjuk már a koncertet, gyertek el minél többen és bulizzunk egy nagyot közösen.

Az esemény linkjét itt találjátok. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5814297069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum