RockStation

Különdíjat kapott az AWS az Eurovízión

2018. május 13. - theshattered

awsvizio.jpgSajnos a hazánk fiaiból álló AWS a közönség és a zsűri szavazatai alapján nem szerepelt túl jól az Eurovíziós Dalfesztiválon (maga az előadás odavert, mint mindig), de azért így sem lehetnek teljesen elégedetlenek. A huszonegyedik helyen végzett csapat ugyanis megkapta a Buzz Awardok egyikét, azt, ami a színpadi látvány volt hivatott díjazni, ezt több, mint ezer, a helyszínen újságíró szavazatai alapján kapták meg.

Tovább

A huszonegyedik helyen végzett az AWS az Eurovíziós Dalfesztiválon

aws_2017.jpgVéget ért a 2018-as Eurovíziós Dalfesztivál, melyen a Magyarországot képviselő AWS a huszonegyedik helyen végzett. A srácok, mint ahogy eddig is a versenyben, egyedüliként képviselték a keményebb rock-, illetve metalzenei vonalat, így talán kicsit előrébb vártuk volna őket, de sebaj, így is szép volt! A zenekar támogatói között volt amúgy a már az elődöntő előtt is említett Wacken Open Air, akik egyben meg is hívták az AWS-t az idei fesztiválra. Gratulálunk, AWS!

Tovább

Egykamerás-egészestés Trivium-módra

0trivium2018_23_eredmeny.jpgA Trivium befejezte a tavalyi nagylemezt, a The Sin And The Sentencet bemutató turnéjuk európai kanyarját, már az amcsi kör kezdődött el tegnap este. Matt Heafy pedig, ahogy jó diákhoz illik gondosan rögzítgette a bulikat, melyből a lengyel állomás (egykamerás, színpadszéli) felvételét, mely a budapesti koncert előtt négy nappal volt, meg is osztotta a YouTubeon. Érdemes lecsekkolni, ha másért nem, hát azért, hogy ha ott voltál a pesti állomáson, akkor újra átélhesd a kedvenc pillanatokat.

Tovább

Az Apey & The Pea nyerte a Nagy-Szín-Padot!

nagyszinpad18.jpgAz NB, Antonia Vai és az Apey & The Pea közül az utóbbi hozta el a 2018-as Nagy-Szín-Pad győzteseknek járó trófeáját. A srácok több fesztiválfellépés mellett egymillió forintnyi, videoklip készítésére szánt összeget kaptak, valamint egy évnyi Red Bull ellátással is gazdagabbak lettek. Részletek lentebb.

Tovább

Egy év múlva visszatér a Subscribe!

subscribe_foto_rostamark.jpg2019. május 11-én újra csatasorba áll a magyar modern metal egyik legkedveltebb zenekara, a Subscribe. A hatos a búcsúzásuk helyszínén, a Budapest Parkban fog fellépni (azóta csak tavaly, a Volton, a Linkin Park előtt lehetett őket látni, hallani), de hogy ez egyszeri alkalom, vagy valaminek a kezdete lesz, azt egyelőre még homály fedi.

Tovább

I Against I - Közzétette a Bad Brains-feldolgozását a Lamb Of God

lamb-of-god-2018.jpgA jövő hét pénteken érkezik a Lamb Of God eredeti nevén, azaz a Burn The Priest név alatt megjelenő új feldolgozáslemeze, a Legion: XX. A Slayer búcsúturnéján besegítő zúzdagépek a hétvége nyitányaként az I Against I című Bad Brains át-, illetve feldolgozását tették közzé, ami húz, mint a gőzmozdony.

Tovább

Holnap jön az Eurovíziós Dalfesztivál döntője!

aws_2017.jpgSzámunka nem nagy meglepetés (eleve bíztunk a sikerben), hogy bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe a hazánkat képviselő AWS. A srácok egyedüliként képviselik a gitárzene műfaját a rendezvényen, így mögéjük beállt többek között a Wacken Open Air fesztivál, természetesen tőlük függetlenül több ország rockerközönsége is. Értelemszerűen nagyon fontos lenne, hogy szombaton is jól szerepeljenek Örsék, így érdemes megkérni az országhatáron túl lakó ismerőseiteket (az adott ország fellépőjére nem lehet szavazni!), adják le a szavazatokat holnap este Magyarországra, így az AWS-re. Mutassuk meg!

Tovább

Bécsig jön el a Slayer búcsúturnéja

Slayer 2013.jpgNovember-december magasságában Európától is elbúcsúzik a Slayer. A thrash legendák a Lamb Of God, Anthrax és az Obituary társaságában fogják szétszeletelni a kontinenst, melynek a hozzánk legközelebbbi állomása Bécsben lesz november 23-án. A jegyeket jövő hét péntektől kezdik árusítani, az amcsi turné tapasztalatai alapján érdemes gyorsan lépni az ügyben!

Tovább

Így hangzik élőben az új Alice In Chains dal

alice_in_chains_2018.jpgJúlius 1-én Budapestre jön az Alice In Chains, akik a múlt héten már be is mutattak egy dalt az idénre várható új nagylemezéről, a The One You Knowt. Érthető módon a dal tüstént be is került a koncertek dallistájába, így nálunk is több, mint valószínű, hogy fel fog csendülni. A lentiekben egy rajongói felvételt láthattok arról, hogy mégis hogyan hangzik élőben a dalocska, szerintünk panasz nem lehet rá.

Tovább

Gyúrj rá Lenny Kravitz budapesti bulijára!

lenny_kravitz_2.jpgTíz év után újra Budapestre jön a földgolyó egyik legismertebb gitárosa, az amerikai Lenny Kravitz. Az arénás bulin, mely egész pontosan június 3-án lesz, nyilván fel fognak csendülni a gazdag életmű legjobbjai, de ha szerencsénk van, az idén megjelenő új nagylemezről, Raise Vibrationről is elkaphatunk majd egy-két hangot - ez majd a helyszínen kiderül. De ha már hangok: természetesen vannak kihagyhatatlan, kitörölhetetlen elemei a Kravitz-életműnek, melyből szinte lázadás lenne, ha kimaradnának a szettből, ezekből szedtünk össze egy pár darabot.

Tovább

Klip is készült az új Amorphis albumhoz!

0amorphis2016_64.jpgMár csak egy hét, már csak hét nap és megjelenik az Amorphis új nagylemeze, az élő vonósokat, fúvósokat, kórust és egyéb jóságokat tartalmazó Queen Of Time. Az északiak ennek a tiszteletére elkészítették a lemez első videoklipjét, melyet a korábban már bemutatott, de attól még ugyanolyan zseniális Wrong Direcionre készítettek el. Sokat nem is tennénk hozzá, tessék nézni, hallgatni!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum