RockStation

Itt van az új Rammstein-dal, a Deutschland!

2019. március 28. - theshattered

rammstein_2019.jpgMegérkezett a Rammstein legfrissebb dala, videója, az elmúlt napokban már bőven és bőszen promózott, Specter Berlin rendezte Deutschland. Az április 12-én fizikai formátumban, vinlyen is megjelenő kislemezdal a május 17-én érkező új, régen várt, nemes egyszerűséggel Rammsteinnek keresztelt, természetesen majd többféle kiadásban is elérhető nagylemezen fog megjelenni.

rammsteindeutschlandcover.jpg

A Deutschland videójának már az előzetese is felháborodást váltott ki néhány németországi zsidó szervezetnél, Charlotte Knobloch, a Németországi Zsidók Központi Tanácsának egykori elnöke szerint a zenekar "...ezzel a videóval a zenekar átlépett egy határt. A Holokauszt a videóban látható módon való megzenésítése és trivializálása felelőtlen dolog.". Felix Klein, a német kormány antiszemitizmusért felelős tanácsosa ezt tette hozzá: "Véleményem szerint ez a művészi szabadság ízléstelen kihasználása."

A csapat legutóbbi nagylemeze, a Liebe Ist Für Alle Da 2009-ben jelent meg, friss dal legutóbb hivatalos felvételen a 2011-es Made In Germany válogatáslemezen megjelenő Mein Land, valamint a maxi B-oldalán kiadott Vergiss Uns Nicht volt - ha a Mein Herz Brennt zongorás átiratát nem számoljuk, persze. 

A csapat a Rammstein című albumhoz öt klipet tervez kiadni, több helyen is lehetett hallani, hogy ez lesz a legutolsó, egyben legváltozatosabb nagylemez a kezdetek óta változatlan felállásban működő, nyáron - már régóta több helyen masszívan teltházas - arénaturnéra induló hatostól.

A nagylemez várhatóan az alábbi, a korábbiakhoz képest relatív egyszerű, bár stílusos borítóval fog megjelenni:

rammsteinalbum2019.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4914720995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum