RockStation

The Day After 'Trinity' - Nem kegyelmez a Panzerfaust

2019. május 30. - theshattered

panzerfaust2019.jpgKiadta az első dalát a június 14-én érkező új nagylemezéről, a The Suns of Perdition I: War, Horrid Warról a kanadai székhelyű black metal intézmény, a Panzerfaust. A korai atombombaprogram-tematikára épülő, több megatonnás robbanással felérő (természetesen a pinceszagú black-szöszmöszöknél milliószor kidolgozottabb) The Day After 'Trinity't minden, keményebb zenét (akár még progot) is szerető olvasónknak szívből ajánljuk csekkolásra.

8733-panzerfaust-the-suns-of-perdition-chapter-i-war-horrid-war-lp-1.png

"A The Day After 'Trinity' címe - mely dal az első bemutatott dal és nyitótétele az albumnak - a Manhattan Projekt első, 1945-ös atombomba-robbanását eleveníti fel. A Trinity névre keresztelt nukleáris teszt nevét J. Robert Oppenheimer fizikus dobta be John Donne verse alapján.

Egy 1980-as, a robbanásról szóló dokumentumfilmben megkérdezték Oppenheimert, mit gondol a Senről, azaz Robert Kennedy próbálkozásairól, hogy megsürgesse Lyndon B. Johnson elnök első tárgyalásait a nukleáris fegyverek terjedésének leállításáról. Oppenheimer azt mondta: 'Húsz évvel elkésett.'. Egy hosszú szünet után így folytatta: 'A Trinity utáni napon kellett volna ezt megtenni.'"

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9214869330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum