RockStation

Highway Star - Rockklasszikus a Generation Axe-turnéról

2019. június 11. - theshattered

generationaxeguitarsthatdestroyedcdtop_638.jpgEgy újabb dalt adott ki a június 28-án megjelenő koncertanyagáról a legendás gitárosokat felsorakoztató Generation Axe. A Generation Axe – The Guitars That Destroyed The World: Live In China című anyagról a Deep Purple örökzöldjének, a Highway Starjának felvétele lett elérhető, melyben természetesen a Vai, Malmsteen,  Zakk Wylde, Bettencourt, Abasi vonal mindegyike képviselteti magát. Talán mondanunk sem kell: zseniális interpretációról van szó.

generationaxeguitarsthatdestroyedcd_0.jpg

01. Generation Axe - Foreplay (BOSTON cover)
02. Tosin Abasi - Tempting Time (ANIMALS AS LEADERS cover)
03. Tosin Abasi/Nuno Bettencourt - Physical Education (ANIMALS AS LEADERS cover)
04. Nuno Bettencourt - A Side Of Mash (medley of EXTREME solos)
05. Nuno Bettencourt/Zakk Wylde - Sideways (CITIZEN COPE cover)
06. Zakk Wylde - Whipping Post (THE ALLMAN BROTHERS BAND cover)
07. Steve Vai - Bad Horsie
08. Yngwie Malmsteen - Valhalla / Baroque n Roll / Overture / From a Thousand Cuts / Arpeggios from Hell / Far Beyond the Sun
09. Yngwie Malmsteen/Steve Vai - Black Star
10. Vai/Wylde/Bettencourt/Abasi - Frankenstein (Edgar Winter cover)
11. Generation Axe - Highway Star (DEEP PURPLE cover)

Steve Vai: "Számomra a Highway Starnak ezen feldolgozása és előadása mutatja meg a leginkább, miről is szól a Gen-Axe. Ebben a dalban mindannyian kiálltunk és összehoztunk egy látványos, ötgitáros verziót erre a klasszikus mesterműre, egyedien összerakott és működőképes harmóniák összjátékát felhasználva.

Ott vannak a felemelő szólórészek, melyeket úgy szabtunk össze, hogy minden gitáros megmutathatja a magáét és leróhatja tiszteletét az őrült, gyors harmóniák előtt, amelyeket Richie Blackmore történelmi jellegű szólója tartalmazott. Aztán ott van Yngwie erőteljes éneke is. Hatalmas szintű rock and roll energia van benne!"

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8714888302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum