RockStation

Yawning Man - Macedonian Lines (Heavy Psych Sounds Records, 2019)

Egyszerűen jó!

2019. június 16. - KoaX

yawningman.jpg

A Yawning Man egy érdekes zenekar. Egy olyan banda, amiről már mindenki hallott, de senki sem tudott konkrét számot felidézni nekem. Ezen változtattam most! Bowie’s Last Breath. És mi van a Macedonian Lines maradékán? Az is kiderül.

Hogy ez a banda már több, mint HARMINC ÉVES az földhöz vágott. A Krisztusi korban lévő bandával nekem csak most sikerült megismerkednem rendesen pedig…. Annyit hallottam már a nevüket, de valahogy soha nem alakult úgy, hogy most belevetem magam. A Macedonian Lines viszont ráébresztett arra, hogy látnom kell őket egyszer az életben és oda kell figyelnem az eddigi munkájukra is. Miért?

yawning_man.jpg

A Virtual Funeral-al nyitó album, annyira stoner, annyira mocsok, annyira magával ragad, annyira elröpít, annyira stoner, hogy ezt még egyszer le kellett írnom.  Az a dal a szintis betéttel, a mocskosra effektelt pedálokkal egy olyan utazásra visz magával, amiből nem lehet kiszállni egyszerűen.  Amit elkezdett a nyitó dal a Macedonian Lines azt folytatja csak sokkal könnyedebben. Azt hinnéd, hogy a Russian Circles mindent megmutatott? Nem! Kevés olyan instrumentális banda van, ami ennyire letudja kötni az ember figyelmét. Az említett bandán kívül még talán a Karma To Burn, ami képes rá. Hangzásügyileg nincs semmi baj. A basszus úgy szól, ahogy annak kell, a gitár eléggé mocskos, a dob meg nem tépi le a fejemet, hanem sokkal inkább arra figyel, hogy kellemesen mozgassa a nyakam, ha arról van szó. Nem igazán tudom szénné elemezni az albumot. Talán az idei évben ez lesz a legrövidebb kritikám. Egyszerűen jó az album. Nem tudsz kiemelni semmit, mert egyben lebegtet, egyben jó. Oké, azért a Bowie’s Last Breath nálam mindent visz! Az album negyedik tétele egy kicsit sötétebb, gonoszabb szerzemény, de kegyetlen jó. Van benne valami olyan plusz a delay-es gitártól, amivel nem tudok mit kezdeni. Csak egyszerűen élvezem. Ez a Yawning Man…..

 4kop.png

Béke, Szeretet, Metal

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8114894830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum