RockStation

Lingua Ignota és UEUM koncertek a LÄRMben

2019. szeptember 30. - sunthatneversets

01_1.jpg

Októberben a második Tukker buli 11-ére fog esni, amikor is az év egyik legjobban várt eseményére fog sor kerülni a Larmban.

Ez az év is elég jó volt hozzánk extrém zenék terén, hiszen a kortárs szcénából olyan nevek jöttek el hozzánk, mint a Full of Hell, vagy a The Body. Mindkét zenekarnál van egy közös pont, akinek köze van az október 11-i eseményhez, és ez nem csak annyit takar, hogy mindkettőjük legutóbbi lemezén is közreműködött, hanem az a tény is, hogy nagyon jó barátságot ápol velük emberileg.

Nyilván ezután könnyű lesz kitalálni, hogy ki fog ellátogatni hozzánk ezen a napon: Kristin Hayter, azaz Lingua Ignota. A multiinstrumentalista Kristin önerőből 2 anyagot jelentetett meg ("Let The Evil Of His Own Lips Cover Him" és "All Bitches Die"), de a 2017-es  All Bitches Die-jal robbant be igazán az éterbe, olyannyira, hogy a Profound Lore egyből lecsapott rá és újra kiadta ezt a mesterművet. A katolikus neveltetésben részesült (de mindvégig magát ateistának valló) Kristin a klasszikus éneklés alapjait a helyi gyülekezetben tanulta ki, amit a zenei karrierje során is tökéletesen tud kamatoztatni.

Zeneileg nagyon nehéz őt elhelyezni a palettán. A klasszikus hatások ugyanúgy tagadhatatlanok, mint ahogy a folk, indusztriális, black metál, vagy a spirituális elemek hibridjei. A kortárs extrém zene egyik legnagyobb hatású előadójáról beszélhetünk, ha szóba hozzuk a nevét, nem véletlenül, hiszen ő az egyik legerősebb szócsöve annak az elnyomott, félelemben tartott női társadalomnak, amiben még a mai napig is élünk. Dalai és lemezei a történeteit dolgozza fel elsősorban, amit már megtapasztalt a saját bőrén és ez a zene, egyszemélyes performansz a csatorna arra, hogy próbálja felnyitni az emberek szemét, mi is folyik körülöttük. A szövegei mondanivalóját nem gondolja szándékosan feministának, ehelyett inkább a fallocentrikus társadalom problémáira próbálja felhívni a figyelmet. Élő fellépései szeánszoknak tekintendőek, ahol a test csak egy eszköz, amin keresztül van az üzenet közvetítve. Reméljük mindenki hallotta már a legújabb nagylemezét ("Caligula"), ami minden valószínűséggel az év anyagai között foglal majd helyet.
Semmiképp se maradjatok le erről az ördögűzésről!

Hazai részről az UEUM zajduója fogja bemelegíteni az estét egy nyomasztó noise szettel, amit vétek lenne kihagynotok! A kezdés pontban 20.00-kor lesz, mivel 10-ig be kell fejezni a koncerteket! További infók a koncertről ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1415182814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum