RockStation

Gyógyíthatatlan tüdőbetegségben szenved Ian Anderson

2020. május 13. - theshattered

ian_anderson.jpgCOPD-ben szenved a Jethro Tull vezére, egyetlen, a zenekarban maradt alapítótagja, Ian Anderson. A 2017-es újjáalakulás óta a régi (bár nem alapító)társat, Martin Barret is mellőző Anderson a fenti betegségével kapcsolatban is nyilatkozni fog egy ma este vetítésre kerülő interjúban, amit az AXS TV-nek adott.

"Olyasvalamit fogok mondani, amit nyilvánosan még senkivel nem osztottam meg - egy gyógyíthatatlan tüdőbetegségben szenvedek, amit egy pár éve diagnosztizáltak nálam.

Természetesen harcolok ellene. Vannak úgynevezett súlyosbodó időszakok. Olyan időszakok, amikor fertőzést kapok, abból pedig hörgőgyulladás lesz. Ekkor két-három hétig igazán kemény munka kiállni a színpadra és játszani.

Nem akarom elkiabálni, de már tizennyolc hónapja nem volt ilyen hullám, gyógyszereket is szedek rá. Egy meglehetősen steril környezetben tartózkodok, már ami a levegő minőségét illeti, jól is érzem magam. De a napjaim meg vannak számlálva.

Még nincs azon a szinten, hogy a mindennapi életemet befolyásolja, azért még tudok a busz után futni, ha kell."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6815688376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum