RockStation

Butchers –Füst, tűzvész, romok... EP

2020. december 15. - rockstation

butchers.JPG

Elkészült a Butchers új, visszatérő anyaga, a Füst, tűzvész, romok... EP, melyet az alábbiakban hallgathattok meg. A Subscribe gitárosaként is ismert Horváth Attila felügyelete alatt felvett anyagon három tételnyi thrash-dara várja a hallgatót, csak bátran, szaporán!

A Butchers 1988 –95 között volt aktív thrash metal csapat a hazai hadszíntéren. Ezen idő alatt négy demonk jelent meg . Kizárólag saját szerzeményeket rögzítettünk , magyar nyelvű szövegekkel.

1989-től rendszeresen koncerteztünk , eleinte a régióban majd kis idő elteltével országos szinten . Minden fontosabb hazai metál fesztiválon felléptünk , akkoriban komolyan tolták ezeket az amatőr zenei fesztiválokat. Pécsen a Nevelési Központban volt a „törzshelyünk” , ott havi/kéthavi rendszerességgel játszottunk.

1990-ben másodikak lettünk az AORTA országos versenyen , ahol rádió felvételi lehetőséget (3 dal) nyertünk és meghívást kaptunk a tokaji rock táborba (Szigeti Feri rendezésében éveken át tartó nívós zenei tábor sorozat). Itt aztán három éven keresztül jelen voltunk (az akkor szintén pályakezdő Sing-Singgel, Ladánybenével, az akkor még más néven futó Hooligans-sel stb.) különböző díjakat nyertünk , közönség sikereket arattunk.

A magyar rádió hat dalunkat rögzítette , melyek ilyen/olyan minőségben különféle válogatás kiadványokon jelentek meg . Nagy fájdalmunkra igazi lemezt azonban sajnos sosem sikerült kiadnunk.

A Nagy Feró által fémjelzett Garázs című rádióműsorban sokáig mentek a dalaink , Garázs válogatás kazettákon is kiadtak bennünket , de aztán ez is véget ért.

Egyetem , munka , családalapítások miatti elköltözések illetve a metal éra ’95-ben már érezhető lanyhulása miatt aztán fel is adtuk , és abbahagytuk a közös zenélést.

Mígnem :

2020-ban , 25 év elteltével reaktiváltuk az együttest. A zenélés nagyon hiányzott , egyre többet nosztalgiáztunk a régi szép időkről, szabad időnk és kapacitásunk is jóval több lett ...

Az újraindulásban Dernanecz Zsolt dobos és Betlehem Józsefgitárok/basszusgitár/ének veszünk részt. Másik gitárosunk , Takács Árpád már nem kíván újra zenélni , basszusgitárosunk Molnár Gábor pedig sajnos már nem él.

Így készültünk fel és vonultunk a Supersize Recording Stúdióba 2020.októberében , ahol Horváth Attish (Subsribe) szakértő hangmérnöki munkája mellett rögzítettünk három régi dalt : Kiégett szívek –1989 / Füst, tűzvész, romok... -1991 / Magány –1991.

A profi körülmények és Attish hozzáértő segítsége mellett nagyon jól mentek a felvételek , az egész munka különösen nagy élmény volt számunkra! Érdekesvolt megtapasztalni , hogy mennyire megváltozott a stúdiózás a 25 évvel ez előttiekhez képest ! A végeredménnyel pedig maximálisan elégedettek vagyunk! Nagyon jó érzés , hogy végre kíváló minőségben szólal meg a zenénk és így mindenki számára hallhatóvá/ érthetővé válik , hogy mit is játszottunk és akartunk átadni az arra kíváncsiaknak majd 30 évvel ez előtt .

A felvételek érdekessége , hogy néhány egészen kis apróságon kívül semmit nem változtattunk sem az eredeti dalokon sem a szövegeken. Kíváncsian várjuk , hogy milyenek lesznek a reakciók .

A három dal egy EP formájában jelenik meg és kerül a letöltő/streaming oldalakra előre láthatólag 2020.12.12-én .

Kedvet kaptunk a továbbiakhoz is , és terveink szerint2021tavaszán további 6 régi dal felvételével nagylemezként jelentetjük meg az anyagot .

Jelenleg saját gondozásban készültek a felvételek, egyelőre nem áll mögöttünk kiadó/menedzsment.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr216338992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum