RockStation

Albumsimogató: Melvins - Houdini (Atlantic, 1993)

Fergeteges slágerparádé

2020. augusztus 16. - vinylwowww

melvins.jpg

A Houdini név hallatán a többségnek nyilván hazánk fia, a kultikus szabaduló művész Harry Houdini ugrik be elsőre. Ezzel szemben előttem két kis szőke, mosolygós gyerek alakja sejlik fel, akik egy kétfejű kutyával játszadoznak. Ez a kétfejű kutya akár Buzz Osborne gitáros-énekes  és Dale Crover dobos is lehetne, akik a Melvins 84-es megalakulása óta húzzák-tolják a zenekart, fittyet hányva bárminemű zeneipari elvárásra vagy piaci trendre.

Tovább

Újra megjelenik a Junkies negyedszázados mesterműve, a Káros az egészségre

junkies_1.jpgKétféle kiadásban, az újrafelvett egylemezes verzió mellett dupla CD-s kiszerelésben is elérhető lesz az immár Rikki Church nélkül nyomuló Junkies huszonöt éves nagylemeze, a Káros az egészségre. A szimpla kiadáson az annak idején a 'Károsról lemaradt Az öreg junkie balladája is ott lesz, a dupla verzió kettes lemezén az eredeti album anyaga kap helyet. Ízelítőnek itt az újravett Félsz, a már előrendelhető anyag augusztus 28-án jelenik meg - ezt másnap a Barba Negra Trackben élőben is el lehet majd csípni.

Tovább

No Place Here - Megérkezett az Uada következő száma!

music_uada_4435.jpgÚjabb friss dallal vezeti fel a szeptember 25-re várható új nagylemezét, a Djinnt az Uada. Az amerikai black metal csapat No Place Here című száma, valamint a lemeznyitó és egyben címadó dal, a Djinn lentebb hallgatható meg. A csapat jövő április 7-én Budapesten is be fogja mutatni az anyagot, ebben a Regarde Des Hommes Tomber, a Velnias és a Solbrud lesznek segítségükre.

Tovább

A Nickelback is Georgiába küldte az Ördögöt

nickelback_2017.jpgPár héttel a Korn után a Nickelback is kiadta a maga értelmezését a The Devil Went Down To Georgia című dalra. A kanadaiak verziója is videó nélkül landolt, a számot magát lentebb találjátok. Jó hír a csapat rajongóinak, hogy az idén tizenöt éves All The Right Reasons egy ünnepi kiadást kap október másodikán, új nagylemezről viszont egyelőre nincs hír (pedig ideje lenne!).

Tovább

Demon Bitches - Újabb számot mutatott Tommy Lee

tommy-lee.jpgEgy biztos, de ezt jó előre is leszögezte emberünk: Tommy Lee Andro címre hallgató nagylemeze nem a masszív riffekről lesz híres, sőt! Erre az állításra a Demon Bitches című, újonnan megmutatott alkotás sem kíván rácáfolni, viszont könnyen meglehet, hogy valamilyen sláger kerekedik majd belőle. A vendégek a dalban Brooke Candy és Moon Bounce.

Tovább

Panther - Itt az új Pain Of Salvation címadója

pos2020_1.jpgAugusztus 28-án jelenik meg a Pain Of Salvation legújabb nagylemeze, a Panther. A csapat a nagybetűs dátum közeledtével kiadta a címadó dalt, melyhez videó készült, ezt az alábbiakban találjátok meg. A lemez limitált dupla CD-s kiadásban is elérhető lesz, ezen négy darab demó kap majd helyet. Ezek a számok a vinyl kiadás második lemezének B-oldalán ugyanúgy helyet kapnak, itt extraként a sima CD kiadás rejlik majd a tokban.

Tovább

Use My Voice - Vendégekkel telepakolt új kislemezdalt adott ki az Evanescence

evanescence_2020_band_shot_copy.jpgSok-sok vendégszereplő hölgy hallatja a hangját az Evanescence új lemezelőzetes dalában, a Use My Voiceban. A még idén megjelenő friss album, a The Bitter Truth ezen dalában többek között Lzzy Hale és Sharon Del Adel is tiszteletét teszi, de lentebb a dal alatt megmutatjuk a teljes listát.

Tovább

Nyúlj be a viperafészekbe, csekkold le a Devildriver új dalát!

devildriver_2020.jpgImmár a harmadik lemezelőzetes dal került ki a Devildriver új alkotásához, a Dealing With Demons I-hoz. A két részre szedett, igen nagy ígéretekkel bepromózott lemezről a Keep Away From Me és a Iona után a Nest Of Vipers is elérhető lett. A teljes anyagig október 9-ig kell várnia a rajongóknak.

Tovább

Húsz év után ad ki új lemezt a Dropdead

dropdead-band-1024x735.jpgIgaz, EP-k, splitek azért jöttek a powerviolence vonalon mozgó Dropdeadtől, nagylemezt mégsem szültek a világba az 1998-as cím nélküli lemezük óta (az első is csak a zenekar nevén futott). A - figyelj, mesteri fogás jön! - saját magukról elnevezett új album viszont már itt van a kanyarban, melynek ékes bizonyítéka a Flesh And Blood című szám, ehhez klip is készült.

Tovább

A Bill és Ted-et bírod? És a Mastodont?

117401921_10158827479392948_3019669250210854775_n.jpg

Ha mind a két kérdésre IGEN a válaszod, mint nekünk, akkor van egy remek hírünk! Augusztus 28-án érkezik (persze) vinylen a Bill és Ted új filmjében hallható zenék válogatása Face The Music címmel. De ez még semmi! Rufus Lives címmel a Mastodon is rápakolt a lemezre egy dalt, amit tuti nem hallhatunk majd máshol! Naptárba bevésni, és rendelni a lemezt ezerrel!

Tovább

Díszdobozos kiadást kap a harminc éves Wind Of Change

scorpions_2019.jpgHarminc éves a Scorpions "fütyülős" dala, a Wind Of Change. A kelet-európai rendszerváltással erőteljesen összeforrt számot a kerek évforduló alkalmából egy díszdobozban újra kiadja majd a német csapat, melyben egy nyolcvannégy oldalas, csakis a dallal foglalkozó könyv, egy CD és egy tizenkét colos kislemez is ott lesz, a dal öt-öt verziójával, így az albumon megjelent, egy szimfonikus, egy orosz, egy spanyol és egy kiadatlan demó változattal a fedélzeten.

Tovább

The Travelers, Pt. 1 - Újabb demó jött az időközben átmeneti szünetre vonult Stone Sourtól

stone_sour_2018.jpgCorey Taylor a héten lenyilatkozta: bizonytalan ideig nyugdíjazni fogják a Stone Sourt, lévén jelen állás szerint elfogyott a tűz a csapatból. Ennek ellenére a már jól ismert sorozatuk nem áll meg, a House of Gold & Bones, Part 1 újabb demója lett elérhető, a legfrissebb szám a The Travelers, Pt. 1 kezdetleges kiadása. Íme!

Tovább

Huszonegy év kihagyás után új lemez jön a Mr. Bungle-tól!

mrbungle2020.jpgTöbb, mint két évtized lemezszünet után újra friss alkotás viseli majd a Mr. Bungle nevet! Na, nem mondanánk kimondottan új albumnak, hiszen ahogy a rajongók jót tudják, "csak" The Raging Wrath Of The Easter Bunny demó újrafelvétele lesz rajta a CD-n, de azért mégis... A már lassan harmincöt éves dalsor ezen kiadásán extraként ott lesz az S.O.D.-féle Hypocrites/Habla Español O Muere és a Corrosion Of Conformity Loss For Wordsének feldolgozása is. A bejelentés mellé természetesen dal is járt, a Raping Your Mind és annak videója lentebb található.

Tovább

Piszkosul megpakolt újrakiadást kap a Hybrid Theory

linkin_park_2017.jpgA Linkin Park (elsősorban a vezéregyéniség, Mike Shinoda) nemrégiben megígérte, valami nagyon finom, érdekes dologgal fogja megünnepelni a debütáló nagylemezének, a Hybrid Theorynak a huszadik szülinapját. Nos, megérkezett a bejelentés és... Az arc a földet veri! Az október 9-én megjelenő ünnepi újrakiadás ugyanis 5 CD-n, 3 DVD-n és 3 LP-n fog elterülni, emellett egy nyolcvan oldalas könyv, egy Chester Benningtonos poszter, három litográfia, egy kétdalos kazetta és egy újragyártott, laminált turnépass is a pakk része lesz, a bónusz lemezeken különböző ritkaságokkal kiadatlan számokkal. Ezek közül egyet, a She Couldn't című, eddig a fiókban pihent trekket már bedobták ízelítőnek, ezt lentebb, a szemrogyasztó tartalom alatt találjátok meg.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum