RockStation

Megjelent a Kései Kitérő legújabb nagylemeze

2021. március 25. - rockstation

foto_rofusz_gergo.JPGMárcius 21-én került ki a nagyvilágba a Kései Kitérő legújabb anyaga, az Eleven Ember című nagylemez. Az album, ahogy illik, már elérhető az össze online zeneszolgáltató felületén, az alábbiakban nálunk is lecsekkolhatjátok.

A Kései Kitérő a lemezről:

"Az elmúlt 2 évben nem volt teljesen felhőtlen az életünk, de végül mindannyian sikeresen lediplomáztunk, és az ilyen jellegű elfoglaltságok mellett is igyekeztünk minél több időt zenéléssel tölteni.

Azt gondoljuk, hogy az előző lemezünkhöz képest jóval összetettebb, átgondoltabb ez az új anyag, zeneileg és a mondanivalót illetően is. Eljutottunk arra a pontra, ahol mindannyian őszintén és teljes mértékben önmagunkat adva tudunk hozzáállni a dalszerzéshez. Hangszertől függetlenül általában mindenkinek akad olyan ötlete, amit a másik hasznosítani tud egy-egy dalban vagy dalrészletben, mindenki bele tudja tenni a saját kis világát, elképzelését. Ez teszi igazán izgalmassá a zenénket. Így alakul ki az a végeredmény, amit a zenekar minden tagja sajátjának tud érezni.

Az album egyes dalainak ötlete már korábban megszületett, de engedtük, hogy kiforrják magukat a témák. Persze hallható a lemezen olyan szám is, amit egy viszonylag rövid, de annál intenzívebb próba alatt raktunk össze, ez az “Egyedül lakik”.

A dalok közül mindenki talál olyat, ami kedvére való lehet, a lágyabb, melankolikusabb témáktól kezdve, a pörgős, fülbemászó refréneken keresztül, a punkos, "headbangelős", metalos vonalig. Számunkra ettől egyedi, mindegyik nóta hordozza a ránk jellemző, “késeis” jegyeket.

A dalok szövegtémái meglehetősen sokrétűek, az albumon a könnyedebb, dallamosabb, kevésbé súlyos hangvételű témák felől haladunk a mélyebb üzenetű dalok felé.

Talán az utolsó dal, a Szamóca - mint egy záróakkord - rendelkezik a legmélyebb szöveggel, viszont hangszerelés szempontjából könnyed.

Fontos számunkra, hogy a saját utunkat járjuk és egyedit hozzunk létre.  

A felvételt - néhány plusz ötletettel együtt - Sohajda Péternek, a nagyszerű hangzást pedig Vári Gábornak köszönhetjük.

Nagyon várjuk, hogy bemutathassuk az "Eleven ember" lemezt élőben is!"   

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4616476372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum