RockStation

Akusztikus lemezt készít, majd turnéra indul a Sonata Arctica

2021. április 03. - moravsky_vrabec

sonataarctica2019c.jpg

Rendhagyó új lemezen dolgozik a finn Sonata Arctica. Az Acoustic Adventures - Volume One nevű kiadvány októberben jelenik meg, és amint a cím is sugallja, akusztikus dalokat rejt. Várhatóan egy második eresztés is követi majd, valamikor jövőre.

Ha jól értelmeztük Tony Kakko énekes szavait, ezúttal nem új dalokkal jelentkeznek, hanem a 2019-es "Acoustic Adventures" turnéhoz hasonlóan a két évtizedes katalógus néhány darabját szedik majd elő némiképp áthangszerelve. 

"Az akusztikus Sonata Arctica ötlete már hosszú ideje, lassan érlelődött bennünk. Első komoly megjelenése - amellett, hogy az évek során több dalunk akusztikus verzióját is kiadtuk - a 2019-es Acoustic Adventures turné volt, ami nagy sikernek bizonyult. Ez adta az ötletet ahhoz, hogy ezeket a dalokat felvegyük és egy album formájában is kiadjuk. Vagy akár kettő, legalábbis kezdésnek. A dalaink mindig is csodás dallamokra épültek, így nagyon könnyen áthangszerelhetők akusztikus jellegűre. Azt kell mondjam, sok dalunk akusztikus köntösben is remekül működik." 

De van még jó hír: a zenekar ősszel meg is utaztatja a villanymentes dalokat, a túra az Acoustic Adventures MMXXI nevet kapta. Hazai dátum is lesz, november 26-án az Akvárium előtt érdemes sorakozni. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9716487928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum