RockStation

Jövő márciusban érkezik az új Sonata Arctica nagylemez

2023. november 25. - moravsky_vrabec

387843041_855080452651501_6043804407923346132_n.jpg

A nemrég bemutatott friss dal és a "vissza a gyökerekhez" turné után már csak idő kérdése volt a nagylemez bejelentése, a héten ez is megtörtént. 

A kezdeti időszakban csak Stratovarius-juniorként hivatkoztunk az öttagú finn csapatra, hiszen ők is az euro-power metal mellett tették le a garast. Ennek már bő negyedszázada, azóta a Sonata pályafutása is vett néhány kanyart, de akárhogy is, az első négy nagylemezük és az azokat összegző The Collection válogatás a műfaj csúcsát jelentik. 

Ezt Tony Kakko és társai is így gondolhatják, ugyanis a nemrég elkészült nagylemez ehhez a korszakhoz kanyarodik vissza. A csomag jövő március 8-án érkezik, a címe pedig Clear Cold Beyond lesz. Tony elmondta még, hogy bár szeretik az előző lemezt is, de nem sok olyan dal volt rajta, ami egy jó hangulatú dallamos metal koncert sarokköve lehetne, illetve amit a közönség együtt énekelhetne velük. Az új dalok tempósabbak, "metálosabbak," egyfajta újrakezdést jelentenek a zenekar számára. 

Az album első fecskéje a First in Line dal, de megmutatjuk a borítót és a dallistát is. A zenekar néhány hete Budapesten koncertezett a Stratovarius-szal közösen, kollégánk remek beszámolóját ERRE találod. 

Sonata Arctica - Clear Cold Beyond dallista 

01. First In Line
02. California
03. Shah Mat
04. Dark Empath
05. Cure For Everything
06. A Monster Only You Can't See
07. Teardrops
08. Angel Defiled
09. The Best Things
10. Clear Cold Beyond
11. A Ballad For The Broken (bónusz)
12. Toy Soldiers (Martika feldolgozás, bónusz)

sonataa_2023_lp.jpeg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1918266613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum