RockStation

Akár harminc év börtön is várhat Jon Schafferre

2021. április 16. - theshattered

iced_earth_getty.jpgHiába a vádalku, Jon Schafferre így sem nem vár túlzottan fényes jövő. Az Iced Earth vezetője, gitárosa a Capitoliumban történt zavargások résztvevőjeként került az igazságszolgáltatás elé, az ellene felhozott hat vádpont közül időközben kettőt elismert - viszont ezek miatt is akár harminc év börtön várhat rá.

A ma kezdődött perben elismert két vádpont, amit Schaffer magára vállalt, a Capitoliumba való behatolás, valamint a veszélyes, vagy halálos fegyver viselése (ez utóbbi a medvesprét takarja az ő esetében). Ezekért tíz évre büntethetik, de mivel a vádalku előtt a vádpontok tagadásával akadályozta a hivatalos eljárást, ezért akár további húsz évnyi letöltendő is várhat rá, ami egyértelműen a zenekarának, zenekarainak, a karrierjének a végét is jelenti.

Schaffer január 18-án adta fel magát Indianapolisban, ekkortól az Indiana államban raboskodik, hiába próbálták az ügyvédei váltságdíj fejében szabadlábra helyeztetni őt.

FRISSÍTÉS: Időközben a CNN hírül adta, hogy az ügyészek és a védőügyvédek (az együttműködéstől függően) három és fél / négy és fél év börtönben egyeztek ki, viszont a végleges szót majd a bíró mondja ki erről. Annyi biztos, hogy Schaffert mind a két vádpontban bűnösnek találták. A zenész minden nemzetközi utazásra szolgáló iratát köteles leadni a hatóságoknak, Washington DC-t is csak a tárgyalások és az ügyvédekkel való egyeztetés idejéig látogathatja.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8416503570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum