RockStation

Megjelent a Cruzh második albuma, a Tropical Thunder

Skandináv dallamrock új énekessel

2021. augusztus 08. - moravsky_vrabec

cruzh_band2.jpg

A napokban jelent meg a svéd Cruzh legújabb lemeze, a 80-as évek hangulatát idéző Tropical Thunder. Itt mutatkozik be a csapat új énekese, Alex Waghorn, aki már a lemez munkálataiból is kivette a részét. 

Vannak, akik szerint eljött a svéd hard rock új hulláma (NWOSHR néven emlegetik), mások szerint csak az van, hogy a Frontiers Records futószalagon termeli a dallamos rockbandákat. Nem a mi tisztünk eldönteni, hol az igazság, de tény, hogy az utóbbi időben megszaporodtak a jóféle skandináv dallamrock csapatok. Év elején a Creye jött ki egy remek soft rock albummal, amiről ITT lelkendeztünk. Nemrég a Crowne is lemezzel jelentkezett, októberben pedig jönnek a keresztapák, ugyanis az Eclipse is beígért egy albumot. 

cruzh2021_cdcover.jpg

A Cruzh leginkább azoknak lehet érdekes, akik az amerikai hard rock vonalat kedvelik, a Tropical Thunder dalai a Van Halen, Poison világát idézik, de mondhatnánk a Bon Jovit is, abból a korszakból, mielőtt még Jézussá változott. A háromnegyed órás lemezen vannak bulihimnuszok, zongorás lírázás, szépen betartva a műfaj íratlan szabályait - még a dobhangzás is stimmel. Ízelítőnek mutatunk két videót, de érdemes próbát tenni az egész albummal.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1616651522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum