RockStation

Emlékszem - Itt az AWS új dala

2021. augusztus 25. - theshattered

roadmovie.jpg

Bemutatta a korábban megígért dalát, az Emlékszemet az AWS. A Siklósi Örs emlékkoncertjére készülő zenekar (Facebook esemény ITT) a Road Movie projekthez készítette el annak idején a nótát, ez az egyike annak a három számnak, amit az év elején elhunyt frontemberük teljes egészében felénekelt.

"2019 elején érkezett a megkeresés a Volt Filmtől az akkor frissen induló Road Movie kapcsán, hogy képviseltessük magunkat mi is egy dallal. A projekt lényege röviden, hogy az előadók, énekesek és zenekarok egy számukra fontos, kedves, vagy bármilyen szempontból jelentős városról, tájegységről vagy régióról írnak egy dalt, amihez később videoklip is készül.
2019 júniusában adtuk le a dal demóját, aminek kuriózuma, hogy Örs hosszú idő után nem csak énekes-szövegíróként vett részt a munkában, hanem a dal zenéjét, alaphangszerelését is ő találta ki.

emlekszem.jpg

A mi témánk a Zsámbéki-medence, azon belül is főleg Budakeszi lett, hiszen Örs, Bence és Roni Budakeszin nőtt fel, Dani Pátyon, Soma Solymáron. 2020 tavaszán forgattuk volna a klipet, de a frissen kialakult járványhelyzet miatt halasztanunk kellett.
Mint azt korábban is többször említettük, három olyan új dal van, amit Örs egészében felénekelt, és ezek közül ez lesz az első, amit végre megoszthatunk veletek.
A dal eredetileg Budakesziről szólt, arról, hogy Örs mennyire szerette szülővárosát, a helyet, ahol felnőtt, mennyire hiányzott neki és mennyire várta, hogy életének egy későbbi szakaszában egyszer visszatérhessen oda.
A forgatás több szempontból is egy újabb mérföldkő volt a gyászunkban. Most először fotóztak minket úgy, hogy négyen voltunk a képeken, most először zenéltünk úgy, hogy csak négyen játszottunk a kameráknak.
A videó végén van egy jelenet, ahol Örs családja, legközelebbi barátai és mi énekeljük a refrént. A velük való találkozás és a közösen töltött idő, együtt énekelni Örsnek egyszerre volt pokolian nehéz, mégis óriási segítség számunkra.
A dal és a klip jövő hét szerdán érkezik, és szeptember 5-én is játszani fogjuk a Budapest Parkban. Nektek, Örsnek, nélküle, és mégis vele."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3616669216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum