RockStation

2021 legjobban várt rock- és metallemezei

2021. január 10. - theshattered

mastodon_2020_2.jpgA járványhelyzet miatt lényegében mindegyik zenekar - még talán az is, amelyik soha nem létezett - nekiállt a következő albumának, így valójában egy végtelen listát kellene hoznunk, kik is adnak/adhatnak ki friss anyagot 2021-ben. Ehelyett, mert azért egy ilyen sort igen húzós és valljuk be, akármilyen szép, azért igen fárasztó lenne átnézni is, egy kicsit önfejű módon leszűrtük a nagyobbakat, esetleg érdekesebbeket, akikre azért egy kicsit jobban odafigyelünk majd az év folyamán. Vigyázó szemetek őrájuk vessétek (természetesen szubjektív módon ez mindenkinél változhat)!

Tovább

Közleményt adtak ki az Iced Earth-tagok a Capitoliumon történt dolgokkal kapcsolatban

iced_earth_getty.jpgA héten láthattátok, hogy az Iced Earth gitárosa-főnöke, Jon Schaffer is ott volt a Capitoliumot szerdán megrohanó tüntetők között, aminek következtében körözés alá vonták a zenészt. Ennyivel le is zárnánk a politikai részt, zenei oldal vagyunk - kérjük, ti is ennek megfelelően tegyétek hozzá a gondolataitokat. Az eddig hallgató Iced Earth viszont végül tegnap megtörte a csendet, kiadtak egy közleményt a történtekkel kapcsolatban, melyben elítélik a lázongás és az agresszió minden formáját. Érthető okokból sok konkrétumot egyelőre ők sem tudnak mondani, mi lesz velük a továbbiakban.

Tovább

Dögvész Texasból - Death metalosoknak kedvez a Frozen Soul

frozen-soul.jpgPénteken jelent meg a texasi death metal csapat, a Frozen Soul első nagylemeze (eddig csak egy EP jött ki a nevük alatt), amit már egyenesen a Century Media gondozásában szállítottak le a nagyvilágnak - ez azért csak jelent valamit! Az old school death metal legszebb pillanatait felidéző csapat lemeze és az erről kiemelt három előzetese alább található. A dögszagú zenék kedvelőinek meleg szívvel ajánljuk fogyasztásra!

Tovább

Hamarosan érkezik az Inglorious következő korongja, Medusa címen újabb számot mutattak

inglorious-2020.jpgMég egy hónapig várni kell az Inglorious-rajongóknak, viszont pont a hosszú idő miatt csak bepattintott egy dalt a hard rock csapat, ne érje szó a ház elejét. A Medusa névre hallgató track is ugyanúgy a We Will Ride-on lesz elérhető, mint a korábban kiadott She Won't Let You Go, mint a két nóta lentebb található. A pontosság kedvéért a lemez megjelenési ideje: február 12.

Tovább

And So It Went - Tom Morelloval közös számot villantott a The Pretty Reckless

tpr2020.jpgFebruár 12-én érkezik a Death By Rock And Roll, a The Pretty Reckless legújabb nagylemeze. A tucatnyi nótát tartalmazó anyag negyede az előzetesek alapján már így is ismert volt, viszont Taylor Momsenék tenyere igencsak viszketett, úgyhogy kiadtak egy újabb számot róla. Ez pedig az And So It Went lett, a trekkben Tom Morello, a Rage Against The Machine és a Prophets Of Rage gitárosa vendégeskedik.

Tovább

Különváltak Tommy Vext és a Bad Wolves útjai

bw2018.jpgEgyelőre meg nem erősített források szerint és nem tisztázott okokból otthagyta a Bad Wolves-t a csapat énekese, Tommy Vext. A Budapesten is fellépett zenekar a Cranberries-feldolgozása révén lett igazán ismert, de Vextet a Five Finger Death Punch élén is láthatták már a fanok, amikor Ivan Moody-t helyettesítette, a rehabon töltött időszaka alatt. Hivatalos közlemény jelen állás szerint még egyik féltől sem érkezett, bár jó eséllyel Vext korábbi barátnője elleni bántalmazási ügye erősen belejátszhat az eseményekbe.

Update: A zenekar azóta hivatalosan is megerősítette a szakítást.

Tovább

Niemi - A Bodom-tónál történt eseményekről emlékezik meg a Korpiklaani

korpiklaani-2020.jpgÚjabb hét, újabb dal a Korpiklaanitól és ahogy megszokhattuk, videó is jár hozzá! A Niemi című tétel az 1960-ban, a Bodom-tónál történt gyilkosságsorozatról emlékezik meg, természetesen finn nyelven. A sötét téma ellenére a szám maga tagadhatatlanul korpiklaanis, mutatjuk, hogy sikerült! A teljes korong, Jylhä február 5-re van beütemezve.

Tovább

Megérkezett az Angelus Apatrida új zúzdája, az Indoctrinate

angelus2020.jpgRendesen rendet rak az új dalában a spanyol thrash-nagyágyú, az Angelus Apatrida. A videót is kapott Indoctrinate-ben elég magasan pörög a bpm, benne van minden, ami egy igazán keménytökű thrash számhoz szükségeltetik. A zenekar természetesen a következő nagylemezét promózza a dallal, a nemes egyszerűséggel a csapat nevét viselő album február 5-én jelenik majd meg.

Tovább

Sail The Darkness - Megérkezett Michael Schenker harmadik lemezelőzetese

schenker.jpgÚjabb nóta lett elérhető Michael Schenker új nagylemezéről, az ötven éves zenei karrierjét ünneplő, beszédes című Immortalról. A középtempós, de egyben heroikus Sail The Darkness egy dalszöveges videóval lett gazdagabb, ez, valamint az összes eddig kiadott tétel az alábbiakban található meg.

Tovább

Márciusban jön a Chevelle következő nagylemeze, a Niratias

chevelle2021.jpgElkészült a következő Chevelle-korong, már be is mutatták az első nótát róla. A 2016-as The North Corridor utódja, a március 5-én érkező lemez a Niratias címet kapta a keresztségben, ami a Nothing Is Real And This Is A Simulation rövidítése, önálló jelentése nincs. Erről az első ízelítő a Self Destructor lett, ehhez videót is készített a jelenleg csak Pete és Sam Loefflerből álló zenekar. Dean Bernardini basszusgitáros 2019-ben lépett ki, hogy a családjára és a személyes dolgaira tudjon koncentrálni.

Tovább

Már hatvan új dalnál jár a Halestorm

halestorm-2018-promo-high-res.jpgMint mindenki, a Halestorm is dalírós üzemmódba rakta magát, viszont egy "kicsit" túlteljesítettek e téren, már hatvan nótányi ötletet pakoltak össze a csendesebb időszak alatt - más csapatok összesen nem hoznak össze ennyit egy egész fennállásuk folyamán. Viszont akárhogy is, lesz miből válogatnia Lzzy Hale-éknek, erről a MetalSucks podcastjének mesélt.

Tovább

Közös dalt adott ki Tom Morello és Serj Tankian

tom-morello-serj-tankian.jpgEgyütt dolgozta fel a Gang Of Four dalát, a Natural's Not In It-et Tom Morello (Rage Against The Machine, Prophets Of Rage) és Serj Tankian (System Of A Down). Az eredetileg 1979-ben kiadott szám ezen verziója a Gang Of Four és annak tavaly elhunyt gitárosa előtt tisztelgő tribute lemezen, a The Problems of Leisure: A Celebration of Andy Gill and Gang of Four-on lesz rajta.

Tovább

Feloszlik Timo Tolkki zenekara, az Infinite Visions, nem fog megjelenni a nagylemez

timotolkki.jpgNem sikerült elég pénzt összegyűjteni, így nem tudja felvenni az első nagylemezét a Tomi Tolkki vezette Infinite Visions. A szomorú hír egyben a zenekar feloszlását is jelenti, viszont hogy tudjuk, miből maradtunk ki, a csapat közzétette az ötszámos demóját, némi extrával megfűszerezve.

Tovább

Körözik Jon Schaffert, az Iced Earth gitárosát

bildschirmfoto-2020-11-15-um-05-17-06-png.jpgA törvény az törvény, akárhogy szimpatizálunk a szabálysértőkkel, vagy nem, a hatalom vasökle lecsap mindenkire, aki a paragrafusok ellen vét. Az Iced Earth gitárosa, fő dalszerzője, Jon Schaffer is felkerült azon személyek listájára, akiket a Capitolium épületének megrohanása miatt keresnek a hatóságok. A harmincnyolc személy nyomravezetőinek ezer dolláros díjat ígérnek az illetékesek, a vétség hivatalos megnevezése: törvénytelen behatolás.

Tovább

Iskolai zenekar és kórus játszott Nightwish-örökzöldet

0nightwish2018_06_eredmeny.jpgMi jut eszébe az átlag embernek az iskolai előadásokról? "Ügyes srác ez a Petike, de mehetnénk már haza?" Ez a gondolat valószínűleg meg sem fordult a lenti előadás látogatói között, hiszen ha még nem is ismerik a Nightwish-t, főleg nem a 2004-es remekük, a Once egyik központi dalát, a Ghost Love Score-t, akkor is beláthatják, hogy elég komoly művel készültek az utódok; biztos egy-két érzékeny anya szemébe könny szökött közben. Nagyzenekar és kórus? Már szinte csak maga a Holopainen-művek hiányzik, hibátlan átirat!

Tovább

Legyél a RockStation munkatársa!

Legyél az RS munkatársa!.jpg

A RockStation hosszú idő után ismét munkatársat keres, akik az oldal tartalmi színvonalának további emelésében részt tud venni. Most elsősorban hírszerkesztő munkatársat keresünk, amely természetesen nem zárja ki, hogy a leendő kolléga hosszabb lélegzetvételű anyagokkal, úgymint kritikai írásokkal, ismertetőkkel, interjúkkal, tematikus összeállításokkal is jelentkezzen az oldalon. Ha szereted a rock/metal zenét és kedvet érzel az íráshoz, van némi szabadidőd, sok zenét hallgatsz most csatlakozhatsz hozzánk! Részletek a hajtás után!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum