RockStation

Albumsimogató: Korog - Álmodj makkal (Bahia/Szerzői kiadás 1999)

Csúcsok és élek

2021. január 17. - vinylwowww

korog.jpg

Az Ikozhahedron egy konvex, szabályos poliéder, melyet húsz háromszöglap alkot –  ezekből a csúcsokon öt-öt találkozik. Tizenkettő csúcsa és harminc éle van. 

Tovább

Már négy dal kint a Witherfall új albumáról, márciusban érkezik a teljes anyag

witherfall2021.jpgNem árul zsákbamacskát a Witherfall, rendesen megszellőzteti a következő nagylemez, a Curse Of Autumn anyagát, mielőtt kidobnák a nagy, szürke világba. Ez utóbbi esemény március 5-re lett beütemezve, a The Other Side Of Fear pedig már a negyedik ízelítő a csomagról. Lentebb megtaláljátok a dalt, de mutatjuk a többit is!

Tovább

Hurricane - Új dal jött Anneke Van Giersbergen csendes, érzelmes albumáról!

annekethedarkestskies.jpegNagylemezben dolgozza fel az elmúlt évek érzelmi, anyagi és zenei hullámvasútját a holland énekesnő, Anneke Van Giersbergen. A The Darkest Skies Are The Brightest címre hallgató anyag, melyről a találó című Hurricane mutatta most meg magát, február 26-tól lesz teljes egészében elérhető, de mielőtt még hangos, zajos témákra számítanátok: a lemez főleg akusztikus gitárra, vonósokra, fúvósokra fog épülni!

Tovább

Looking For The Light - Megérkezett a Transatlantic harmadik kislemezdala!

transatlantic2020.jpgFebruár 5-ig még sok víz lefolyik a Dunán, még talán a kisebb patakokon is, viszont a Transatlantic nem hagyja, hogy megfeledkezzünk arról: ezen a napon érkezik a friss albumuk! Ezt pedig a lehető leghangzatosabban teszik meg, kiadták a következő kislemezdalt a The Absolute Universe névre keresztelt anyagról, ez a Looking For The Light. A többféle kiadásban (egy- és kétlemezes, valamint a mind a két, egyébként nagyrészt eltérő anyagot összefogó ultimate verzió) érkező csomagról többször olvashattatok nálunk, így csak az eddig ismert dalokat sorakoztatjuk fel, na, nem mintha az annyira kevés lenne!

Tovább

Részletet mutattak egy új Papa Roach-dalból a UFC reklámjában

0paparoach2020_23_eredmeny.jpgValamikor az év közepe táján fog megjelenni a Papa Roach új nagylemeze. A négyes már jó ideje beszélt az albumról és vélhetően el is készültek a felvételekkel, mert a UFC, azaz az Ultimate Fighting Championship reklámjában már egy friss szám részletei csendülnek fel, ez a Stand Up. Jó eséllyel hamarosan kijön a teljes trekk is, de addig...

Tovább

Két új dalt adott ki az AFI

afi2021.jpgHa a friss dalok szempontjából nézzük, a 2018-as EP-jük, a The Missing Man óta csend honolt az AFI közül, a zenekar saját nevét viselő nagylemez 2017-ben jött ki. A már több, mint negyed százada nyomuló csapat a hallgatás megtörésére két, hamarosan kislemezen is megjelenő számot dobott be a közösbe, a Twisted Tonges-t és az Escape From Los Angeles-t, ezeket lentebb találjátok meg. Ha hihetünk az ígéreteknek, márpedig miért ne tennénk, a kvartett még idén még teljes albumot is szállít. Erről egyelőre még nem sokat tudni.

Tovább

Ez a világvége csak neked szól! - Új dal a White Voidtól!

white-void.jpgÚj dal és videó érkezett a norvég eklektikus hard rockerektől, a White Voidtól. A március 12-én megjelenő Anti című nagylemezen helyet kapó This Apocalypse is For You és annak kicsit a legutóbbi Deep Purple-lemez borítójára és kapcsolódó klipjeire hajazó videója az alábbi. Amúgy a dal maga igen bika, ellenőrizze csak le mindenki, aki kedveli az érdekességeket!

Tovább

Így értelmezi a Deep Purple dalát a Saxon

saxon-2020.jpgMárcius 19-én egy tizenegy dalos válogatással kedveskedik a rajongóinak a Saxon. Az Inspirations című korongon régi nagyok nótáit veszik elő Biff Byfordék, így lesz ott Beatles, Jimi Hendrix, Led Zeppelin, vagy éppen Deep Purple is, ez utóbbit már bemutatták a nagyközönségnek. A kiválasztott szám a Speed King lett, ami eredetileg Richie Blackmore-ék 1970-es albumán, a Deep Purple In Rock-on jött ki.

Tovább

Funeral Pyre - Két hét és jön a Tribulation új lemeze, friss dalt villantottak róla

tribu2020.jpgMár nem kell sokat aludni a Tribulation új albumának megjelenéséig, sőt, már-már itt van a nyakunkon a nagybetűs dátum, azaz január 29. A frissen megmutatott Funeral Pyre a Where the Gloom Becomes Soundon lesz elérhető, ahogy az eddig bemutatott, egyébként lentebb ugyanúgy megtalálható nóták is.

Tovább

A Foo Fighters és Jon Bon Jovi is fellépnek Joe Biden beiktatásán

ff2021_1.jpgAmerikában már a politikában is ott kell, hogy legyen a show, valahogy ott minden nagyban kell, hogy menjen, különben nem ugorja meg az emberek ingerküszöbét. Lényeg a lényeg, Joe Biden beiktatásán is konkrét sztársereg teszi majd a tiszteletét, a Tom Hanks által vezetett ünnepségen olyan hírességek lépnek majd fel, mint a Foo Fighters, Jon Bon Jovi, vagy Bruce Springsteen. A dátum január 20, a Celebrating America című adást több TV-csatorna és online szolgáltató, így a YouTube, a Facebook, a Twitter, vagy a Twitch is közvetíteni fogja.

Tovább

Hallgasd meg a Nagy Feró tribute lemezt!

nagyfero.jpgTegnap jelent meg a Nagy Feró munkássága előtt tisztelgő dupla válogatáslemez, melyen a magyar rockzene nagyjai hajtanak fejet a napokban a hetvenötöt betöltött Nemzet Csótánya előtt. A harminckettő trekk között feltűnik Bródy János, a Road, a Mobilmánia, a Moby Dick, az Ørdøg, a Depresszió és a Tankcsapda (ez utóbbit már ismerhetitek), persze ahogy sejthetitek is, ez közel sem a teljes sor. Mindegyik szám ott figyel a lejátszási listában! Ha pedig fizikai formában is szeretnétek birtokolni az albumot, a már ismert benzinkutakon tudjátok azt beszerezni.

Tovább

Negyven évet ünnepel a Mötley Crüe

crue.jpg1981. január 17-én ült össze először a Mötley Crüe első inkarnációja, amiben Nikki Sixx, Tommy Lee és Greg Leon jammeltek egy rövidet, elindítva a rocktörténelem egyik legnagyobb menetelését. Azóta eltelt negyven év, vasárnap pedig hivatalosan is belépnek a fennállás ötödik X-ébe, amit persze igyekeznek majd megünnepelni ezzel-azzal. A Facebookon kitölthető virtuális köszöntőlap mellett az idén több egyéb kedvességgel igyekszik majd előrukkolni a csapat, melynek eddig ismert sarokkövei a Too Fast For Love november 10-i negyvenes évfordulója, valamint a Def Lepparddal, Poisonnel és Joan Jett-tel közös USA-turné. Aztán majd még alakul!

Tovább

"Nem vagyok olyan hülye, mint a frizurám alapján sejthető"

A King 810 énekese is ott volt a Capitoliumnál

king810-header.pngDavid Gunn is ott volt a Capitoliumnál történt eseményeknél, viszont elmondása szerint ő nem vett részt az épület lerohanásában. A frontemberről több kép is készült, ahogy a tömegben nyomult, viszont ő csak anyagot forgatott a zenekar egy valamikor megjelenő videójához. "Nem vagyok olyan hülye, mint a frizurám alapján sejthető" - írta az Instagramon közzétett bejegyzésében.

Tovább

Elhunyt Sylvain Sylvain, a New York Dolls alapító gitárosa

sylvain-sylvain.jpgHatvankilenc éves korában elhunyt Sylvain Mizrahi, a New York Dolls gitárosa, dalszerzője. Az egyiptomi származású muzsikus betegségének kezelésére két éve már indítottak egy közösségi gyűjtést, viszont tegnapelőtt minden adomány és kezelés ellenére is elvesztette a rákkal folytatott harcot.

Tovább

Befejezi pályafutását a Dorothy!

dorothy_2018_2.jpg

A csaj trió a tavalyi gitáros váltás után úgy döntött, hogy békességben, de mégis leteszik a lantot. Azonban nem kell aggódni, mert a frontasszony, a basszusgitárok ördöge, Dodo elárulta, hogy jön a folytatás, hiszen Ő Dorothy. I'm Dorothy néven hamarosan jelentkezik az új brigáddal, addig meg itt hagyott nekünk egy videót, amely Nagy Feró 75. születésnapjára a Feró 75 - Ahogy Ti zenéltek… című lemezre készült.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum