RockStation

Elhunyt Babicsek Bernát, a Paddy And The Rats harmonikása

2022. január 02. - sunthatneversets

paddy_bernie.jpg

42 éves korában elhunyt Babicsek Bernát, aki rockzenei körökben Bernie Bellamy néven a Paddy And The Rats harmonikásaként volt ismert, de sokan színészként is ismerhették a Barátok közt, a Jóban Rosszban és Szeress most! sorozatokból, illetve a Centrál Színház tagjaként. Babicsek Bernát egy solymári lakástűzben vesztette életét. Nyugodjék Békében!

"Nem tudom, hogy lehet egy ilyen dolgot elmondani…
Ne haragudjatok, de nehezen találjuk a szavakat jelenleg…
Borzasztó, felfoghatatlan tragédia történt.
Testvérünk, barátunk, zenésztársunk, Babicsek Bernát (Bernie) elhunyt ma tragikus hirtelenséggel.
Kérünk Titeket, gyújtsatok egy gyertyát ma érte és imádkozzatok a családjáért, hogy túlvészeljék ezt a feldolgozhatatlan helyzetet!
Örökké a szívünkben leszel!
SZERETÜNK BERNIE! �
"

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3116801336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.01.02. 18:30:40

Egy face komment, amikor még nem volt tiszta, hogy ki égett bent.

A következtetést mindenki vonja le maga:

""nem kell kiterjedt lakástűz ahhoz, hogy tragédia történjen". Elég egy kisebb tűz, vagy akár egy-két izzó tárgy is ahhoz, hogy halálos füstmérgezés történjen "
...
Ez mondjuk, nem így van.
Az egyszerűség kedvéért tekintsünk el attól, hogy füstmérgezés nem azonos a szén-monoxid mérgezéssel, egyszerűsítsük arra, hogy az.
Tételezzünk fel egy negyven négyzetméteres, száz légköbméteres helyiséget, és azt a lakóházban lehetetlen állapotot, hogy ott nulla a légcsere, valamint az alapesetet, hogy egy lakóházban a bútorzat ég, azaz ami égni fog,fa, papír, textil.
A fa, a papír és a legtöbb nem-égéskésleltetett műanyag légköri oxigéntartalom mellett alacsony szén-monoxid keltekezési sebességgel ég, bár nyilván képződik füst és CO, de az égés 99%-ban tökéletes. A fprró égéstermékgázok felemelkednek, mert melegek, és mennyezete alatt megrekednek, létrejön egy, a még továbbégésre képes parciáloxidált termékeket (mondom népiesen: füstöt) tartalmazó forró réteg, és éles határral egy, a még szobalevegőt tartalmazó réteg. A fa, papír eseténa hhoz, hogy a szén-monoxid tenzió a füstgázokban a már jelentősnek mondható 10%-ot elérje, 16%-os oxigénkoncentráció kell, azaz az, hogy a 100 légköbméteres helyiségben az oxigén 20%-a már elfogyjon, azaz 4,2 köbméter oxigén, ami 20 C fokon 171,4 mol, azaz öt és fél kiló oxigén, vazze! Ekkor kezd az égés jelentősen tökéletlenné válni, és csökken az oxigéntartalom 16% alá. Mellesleg az ember majd úgy 11,5-12 % oxigéntenziónál fog megfulladni.
5,5 kg oxigén 2 kg cellulóz elégetéséhez elég, azaz ott már két kiló fának (vagy papírnak) megfelelő éghető anyganak el kellett égnie. 0,6 mm/sec átlagos beeégési sebességgel és 0,85-ös fasűrűséggel számolva ez 1 négyzetméter fafelületen (kiterjedt tűz) négy perc intenzív tűz. Tessék kipróbálni, hogy egy négyzetméteres tűz egy zárt szobában négy percig (!!!) intenzíven ég.
Ja kérem, és ekkor még a forró égéstermékgázok, a szén-monoxiddal telített levegő még mindig a mennyezet felett van, mert a legevő 20%-a fogyott el, azaz egy 2,5 m belmagasságú szobában még 190 cm légréteg gyakorlatilag füst-, és szén-monoxid mentes.
A flashover, a teljes lángabborulás meg majd később fog bekövetkezni.
Ha neked ez kicsi tűz, Mukikám, akkor válasz másik szakmát, ahol nem kell így hazdozni.
Ismételten igaza tétel: a fickót megölték, vélhetően ki is rabolták, majd rágyújtották, hogy a nyomokat eltüntessék. Ez nem jött össze, a szoba nem égett ki, a hulla ott maradt, de a tetteseknek nincs aggódni valójuk, mert hatóságunknak nem fűlik a foga egy gyilksosági ügyben nyomozni, ha az a sokadik lehet a "tragikus tűzesetek" naponta ismétlődő sorában..."
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum