RockStation

Behind InSanity - Pillants be a stúdióba az Antaressel és Andrási Ingriddel!

Pluszbónusz egy rövid interjú Kovács Botond gitárossal

2022. január 18. - sunthatneversets

antares.jpeg

Az Antares zenekar a 2021-es lemezének, az InSanity-nek a készítését bemutató, több, mint egy órás werkfilmet tett ma nyilvánossá. Amíg a csapat és Nóniusz dolgoztak, Andrási Ingrid a kamerájával végigkísérte a lemezkészítési folyamatot. Kovács Botond gitáros mondta el nekünk, hogyan és mi módon élték meg a stúdiózás időszakát.

Összesen körülbelül egy hetet töltöttünk a stúdióban a lemez felvételeivel és Ingrid majdnem minden nap el is jött megörökíteni az eseményeket. Ezután már csak az utómunkával kapcsolatban egyeztettünk párszor és meg is volt. Szerencsére Ingriddel egy-két szóból vagy akár anélkül is értjük, mit szeretne a másik. Mivel majdnem a zenekar kezdete óta dolgozunk együtt, így teljesen a csapat része. Olyasmi mint egy ötödik tag, jó értelemben véve fel sem tűnik a jelenléte. Nekem személy szerint ez különösen hasznos, mert kiskorom óta utálom, ha fényképeznek vagy kameráznak. És a tintahalat is utálom.

Ti mindig ilyen jól neveltek vagytok, vagy azért van olyan, ami nem került bele a filmbe?
Meg lehetett volna így is oldani, de inkább a vágóasztalt választottuk. Négy összeszokott ember között teljesen más a belső kommunikáció, mint ami kifele megy. Ingrid ügyesen vágta úgy meg, hogy látszódjon a természetes belső működésünk, de kifelé is teljesen érthető és “vállalható” legyen.

Volt-e bármi fura ebben az egész helyzetben?
Alapvetően abba a helyzetbe kellett beleszokni, hogy na, itt akkor most van egy hetünk feltolni egy nagylemezt egy új helyen, új módszerrel, új emberrel, új dalokkal, COVID helyzetben stb. Az, hogy ott volt egy kamera, már nem nyomott sokat a latba.

indexkep_kovacs_botond.jpg

Ehhez képest nem sokak live-oztatok.
Szimplán csak nem szerettem volna, ha túl sok minden előzetesen kiderül a lemezről. Úgy gondolom, van elég sok meglepetés vagy poén a dalainkban és azt szerettem volna, hogy ha ezek majd a megjelenéskor egyben ütnek. Mind a lemezfelvétel mind, a werkfilm nagyon gördülékenyen és természetesen zajlott. Szerencsére nagyon kreatív és feladatorientált csapat gyűlt össze.

Aztán egyszer csak Ferenczi Gyuri is feltűnt.
Ferenczi Gyurival személyesen a 2019-es Gitármánia táborban ismerkedtünk meg. Előttük játszottunk egy másik színpadon, de annyira jól sikerült a bulink, hogy pofátlan módon egy kicsit belelógtunk az ő kezdésükbe. A koncertünk utáni pár perces pihenőnket tartottuk, amikor valaki odajött hozzánk, hogy a Ferenczi Gyuri keres minket és nagyon-nagyon ideges. Kicsit megszeppenve mentünk oda a Gyurihoz, hogy bocsánatot kérjünk a csúszásért de végig se hagyta mondani a mondatot és elkezdte mondani, hogy imádta a koncertet és kötelező jelleggel innunk kell vele egy isteni Gönci pálinkát. A többi már történelem.

Mi a személyes megélésed a filmmel kapcsolatban?
Szerintem az a különlegessége, hogy valójában ez nem is werkfilm hanem kicsit el van csúszva a hangulatfilm irányába. Nem megy bele túlzottan a szakmázásba, így annak is érdekes lehet, aki nem zenész. Viszont ha érdekel valakit, akkor az is tökéletesen láthatja, hogy mondjuk milyen hangszereket, mikrofonokat vagy előfokokat használtunk.

Ha már említetted a COVID-helyzetet, a koncertező zenészeknek a mostani állapot nem igazán kecsegtető, titeket azért mozgolódni látunk. Január 20-án például az A38-on játszotok a Special Providence jubileumi buliján.
Végre közönség!!! Ha jól emlékszem három koncertet is nyomtunk az A38 hajón és mind a hármat a COVID alatt, online, közönség nélkül. Ez rémesen lankasztó élmény…. (Haha) Na de majd most! Ilyen Díszes társaságban! Az este főhőse a Special Providence, (Innen is köszönjük a meghívást) előttünk pedig a zseniális Rivers Ablaze fogja a közönség arcát formásra gyalulni.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8316815906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum