RockStation

Az utolsó szó jogán

Molics Zsolt emléklemez érkezik a hazai rock/metal színtér meghatározó alakjaitól

2022. július 21. - sunthatneversets

unnamed_61.jpg

Július 22-én egy különleges kiadvány jelenik meg, amit a tavaly novemberben tragikus hirtelenséggel elhunyt Molics Zsolt énekes emlékére készítettek el a hazai rock/metal zenei színtér meghatározó alakjai. A 10 dalos, Az utolsó szó jogán címmel érkező - digipak formátumú - albummal zenésztársak, barátok, pályatársak vesznek végső búcsút a nem mindennapi hangterjedelemmel bíró frontembertől.

Zsolt a '80-as évek közepén a Sámán énekeseként vált ismertté, egy rövid ideig a Moby Dickhez is csatlakozott, de megfordult a Classicában és a Senecában is, majd 1998-tól a Cool Head Clan – 2008-tól Cool Head Klan –, illetve később a Mamut élén folytatta pályafutását. A közel két tucat közreműködő részvételével elkészített lemezen a bónuszként felcsendülő Az Úr van itt című tételben Zsolt hangja hallható.

Tracklista / előadók:

1. Farkas (Rudán Joe - ének / Ángyán Tamás - gitár / Szijártó Zsolt - gitár / Kovács Attila - gitár / Pálfi Tamás - gitár / Kőrös Tamás - basszusgitár / Beke Márk - billentyű / Talabér Gábor - dob)
2. Tűzből születő (Molnár Péter Stula - ének / Wéber Attila - gitár, basszusgitár / Hornyák Balázs - dob)
3. Ennyi jár (Ráduly Levente - ének / Ángyán Tamás - gitár, dob / Forgács József - gitár, basszusgitár)
4. Nem a halál (Kozák Péter - ének / Koós József - gitár, basszusgitár / Vincze Róbert - dob)
5. Lement a nap (Petrás János - ének, basszusgitár / Sipos Barnabás - gitár / Pálosi Róbert - dob, billentyű)
6. Ami újra tiéd (Kozák Péter - ének / Ángyán Tamás - gitár, basszusgitár, dob)
7. Csak lőj (Schrott Péter - ének / Ángyán Tamás - gitár, basszusgitár / Hornyák Balázs - dob)
8. A Föld gyermeke (Molnár Péter Stula - ének / Wéber Attila - gitár, basszusgitár / Hornyák Balázs - dob)
9. Az utolsó szó jogán (Rudán Joe - ének / Ángyán Tamás - gitár, basszusgitár, dob)
10. Az Úr van itt (eredeti cím: The Lord Thy God) (bónusz)

Az album megjelenését követően, július 24-én kerül sor a Barba Negraban a Molics Zsolt Emlékkoncertre. Az esten nem csak Zsolt emléke, valamint három és fél évtizedes munkássága előtt tisztelegnek zenésztársai, muzsikus barátai, hanem a rendezvény egyben a Cool Head Klan búcsúkoncertje is. E program közben – különálló blokkok részeként – négy formáció is színpadra lép: a KÁRPÁTIA, a MOBY DICK, a CLASSICA, és a SÁMÁN is játszik majd.

Fellépők:
Ángyán Tamás, Bäck Zoltán, Bankó Attila, Barbaró Attila, Csiszér Levente, Fejes Zoltán, Forgács Joe József, Forgács Róbert Roba, Galántai Zsolt, Gothár Ferenc, Gőbl Gábor, Hirlemann Bertalan, Hornyák Balázs, Hornyák Péter, Julek Erik, Jung Norbert, Király Zoltán, Kiss Zoltán, Koncz Boncza Tibor, Koós József, Kozák Péter, Lévai Hangyássy László, Lőrincz Tibor, Mezőfi József, Molnár Imre, Molnár Péter Stula, Németvölgyi Norbert, Petrás János, Ráduly Levente, Samay Balázs Samu, Sárközi Lajos, Schmiedl Balázs, Schmiedl Tamás, Sipos Péter Sipi, Szalai Tamás, Szijártó Zsolt, Szűcs Tüdő Attila, Utasi András, Wéber Attila Attus

A rendezvényre váltott regisztrációs jegy ára az est folyamán a helyszínen levásárolható!

Molics Zsolt Emlékkoncert • Cool Head Klan búcsúkoncert • Budapest • Barba Negra

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1017887003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum