RockStation

Palindrom dalt adott ki a Heilung

2022. augusztus 09. - theshattered

heilung_2022.jpgMi az a palindrom? Ami oda- és visszafelé olvasva is ugyanazt az értelmes mondatot adja ki. Klasszikus példa a "Géza kék az ég". Így már tuti megvan. A Heilung kicsit magasabb szintre emelte ezt az egészet, az augusztus 19-én megjelenő Drif korong Tenet című dala egy az egyben ugyanaz odafelé és visszafelé hallgatva, néhol még a szöveget is ehhez igazították. Az egész alapja a Sator négyzet, ami a legkorábbi fennmaradt kétdimenziós palindrom, amire még függőlegesen is igaz az előbbi kitétel, de... inkább jöjjön maga a dal!

A Sator négyzet egyébként így fest:

S A T O R
A R E P O
T E N E T
O P E R A
R O T A S

Ha élőben is szeretnétek megcsodálni a dalt, december 2-án irány az A38, ahol a Heilung az Eivor és a Lili Refrain társaságában lép majd fel.

heilungtour2022.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3017904031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum