RockStation

Lehetett volna ez sokkal rosszabb is

Studio 666 filmajánló

2022. október 16. - KoaX

studio-666_ppug.jpg

Meló miatt távol a családtól, egy hotel szobában mit csinálhat az ember? Olvas, kajál és, ha ezt a kettőt megunta és már le is tusolt, akkor megnéz valami olyan filmet, amire otthon nem feltétlenül lenne lehetősége. Modern világot élünk, laptop, stream bekapcs és akkor lássuk is, hogy milyen ez a Studio 666! Amúgy meg vigyázzatok, mert spoilerveszély!

Be kell vallanom, hogy a kedvemet a kedves kolléga Árposz egyik Facebook bejegyzése hozta meg, hogy Kerry Kingnek milyen remek szerepevan a filmben. Na, mondom, ha már Slayer van benne, akkor olyan nagy baj nem lehet! Dave Gorhlról hamarosan komolyabban is szó esik majd egy cikkünkben, hiszen a legújabb életrajzi könyvét falom éppen, így az egyéniségéről, zenéjéről majd ott lehet bőven fröcsögni. Egyre felkészítettek, hogy ez nem az a film lesz, amire számítok!

grohl_studio_666.jpg

A film alapja egy horror story. Mondjuk annyi előnye van, hogy ezt a történetet még nem vitték filmre, így nem egy huszonhatodik Texasi Láncfűrészest vagy Halloween filmet kapunk a képünkbe. Az igazat megvallva, egy ZS kategóriás horrort szállított le nekünk Dave Grohl és a zenekara, a Foo Fighters. De ezt abszolút helyén kell tudni kezelni. Az alaptörténet tömören az, hogy a zenekar a készülő tizedik albumával valami hatalmasat szeretne alkotni, ezért elmennek egy olyan stúdióba/házba felvenni azt, ahol előtte nagyon morcos zenészgyilkosság volt.

Apropó zenész gyilkosság. A film eleje még ijesztő is! Az első pár perc mindenképpen az, és el is gondolkodtam, hogy a horror imádatom szüneteltetését jókor függesztem-e fel? (Egyedül vagyok egy ismeretlen hotel szobájában és rohadt sötét van). De hát, ha már belekezdtünk.... meg otthon még sem mondhatom azt, hogy beijedtem és nem néztem filmet. Nem szeretek a családról írni, de otthon kis gyerek mellett és egy horror filmek gondolatától is rettegő feleség mellett eléggé nehéz bárminemű ijesztő műalkotást a magamévá tenni. Visszakanyarodva a storyra, természetesen a mindent megváltoztató album elkészítéséhez kell egy felsőbb erő, ami megszállja Mr. Grohlt, aki szépen lassan, szisztematikusan elkezdi kinyírni zenésztársait. Ez azért így Taylor Hawkins halála után kicsit morbid hatású, pláne úgy, hogy olvasom a könyvét az öreg rockernek és folyamatosan azt hangoztatja, hogy kit mennyire szeret. Meg azt, hogy "hogy a f@szba kerülök én ide?", de ez most mellékes, erről majd máskor...

dream_widow_1.PNG

Ebben a kontextusban igazán érdekes az, hogy sorra hunynak el a zenésztársak különböző BRUTÁLIS és NAGYON VÉRES módon. Javaslom, hogy ne a film közben egyetek félig átsült húst, mert tuti elmegy tőle a kedvetek. Alapjaiban véve az ötlet tök jó, és szépen van kivitelezve is csak egyetlen egy baj van az egésszel. Ez egy rohadt rockzenekar, nem pedig színészek és ettől tényleg ízig-vérig egy ZS kategóriás filmet kapunk. Meg merem azt is kockáztatni, hogy ez a film nem nekünk készült. Ez egy olyan műalkotás, ami azért született meg mert rajta volt valaki bakancslistáján, azt akkor miért ne? Covid volt úgyis volt rá idő, meg hát jó buli, ha van rá della. Az emberek úgyis megnézik mert kíváncsiak rá, ahogy én is, még akkor is, ha alapjáraton nem szeretem a zenekart.

Egy fontos dolog! A szinkront messziről kerüljétek el! Nagyon messziről. Elhiszem, hogy legendás volt a magyar szinkron valaha, de mostanában annyira bűn rosszakba futok bele, hogy az valami hihetetlen. Lassan én is hajlok arra, hogy filmeket (azt a keveset amire van idő) eredeti nyelven kell nézni, mert amit manapság művelnek az kritikán aluli. Grohl hangja annyira borzasztó, hogy nem is tudom ki a felelős ezért, de az tuti, hogy nem adnék több munkát annak, aki eldöntötte, hogy ki legyen az énekes hangja. Apropó! Említettem Kerry King nevét. Én nagyon bírtam azt a a körülbelül másfél percet amíg szerepel a filmben. Nagyon jó érzés volt látni az öreget, még akkor is, ha a szakálla már nem csapdossa a köldökét. Nézzétek meg, hogy mi lesz vele.

Összességében nem mondom, hogy végig lekötött a Studio 666 és azt sem, hogy újra fogom nézni, de az tuti, hogy egynek bőven megfelelt egy unalmas este folyamán. Arra jó volt, hogy ne unjam szénné magam, de azért közben Messengeren kommentáltam Árpádunknak a véleményemet. Lehetett volna ez sokkal rosszabb is, de így azt mondom, hogy nem veszett kárba ez a pár órám. Egy esélyt mindenféleképpen megér! 

Béke, Szeretet, Metal

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7917954540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum