RockStation

2022 a RockStation szemüvegén át #5

2022. december 31. - KoaX

rockstation_erosito.PNG

Köszönjük, hogy figyelmetekkel megtiszteltetek minket az év folyamán. Ígérjük, hogy azon leszünk a 2023-as évben is, hogy naprakész, friss információkkal lássunk el titeket. Persze, mindeközben nyomatjuk majd ezerrel az új megjelenéseket és a koncertbeszámolókat. Ha pedig a zenészek is válaszolnak a kérdéseinkre, akkor azt is nagy örömmel megosztjuk veletek! Köszönünk mindent!

Tovább

Zenészhalálok - Őket veszítettük el 2022-ben

zeneszhalalok_1.png

Akárhogy szerettük volna, idén sem lehetett megállítani a Nagy Kaszást. Rengeteg, de tényleg rengeteg zenész távozott, köztük sok-sok legenda. Persze ilyenkor nincs értelme rangsorolni, ki mennyire fog hiányozni, hiszen nélkülük sokkal szegényebb lesz a zenei élet, így elhalálozási sorrendben igyekszünk párukról megemlékezni. Reméljük, 2023 kegyesebb lesz. /Fotók: Michael Putland/Ashley Beliveau/Sylvain Lefevre/Davidson/Evening Standard/Hulton Archive/Mark Horton/Getty Images/

Tovább

Pink Floyd - Animals (EMI/Magneoton 1977/2022)

A kapitalizmus egyfajta kritikája

attachment-pinkfloyd_animals2018remix_onlinedigital_cover_warner.jpg

Meggyőződésem, hogy ha az Animals nem épp a The Dark Side Of The Moon és a Wish You Were Here utódjaként, illetve a The Wall közvetlen előzményeként jelenik meg, jóval gyakrabban emlegetnénk ezt az 1977-es évjáratú lemezt. Noha a tizedik Pink Floyd albumnak korántsem olyan mostoha a megítélése, mint az 1983-as The Final Cutnak, kétlem, hogy sokaknak az elsők között jutna eszébe a gyárkéményes borítóba csomagolt korong, ha a ’70-es évtized Pink Floyd lemezei kerülnek szóba.

Tovább

Tiszta szívvel Pokolgép! - Megérkezett Kukó első szólólemeze!

LEMEZPREMIER!

kukovecz.PNGKukovecz Gábor, a Pokolgép főnöke, karrierje során először, szólólemezt készített! A GrundRecords gondozásában január 13-án megjelenő lemezen Kukó legkedvesebb saját szerzeményeit adja elő úgy, hogy most először nem csak a gitározik, de az énekesi feladatokat is magára vállalta. A 10 Pokolgép klasszikust és 7 új dalt tartalmazó lemezen pokolgépes zenésztársai kísérik, a hangzásért pedig, a szerző mellett Cserfalvi "Töfi" Zoltán felelt.

Tovább

Vented - Cruelty And Corruption (metal.hu Records, 2022)

Minden, ami jó volt az utóbbi három évtized extrém metaljában

vented_c.png

Ha akár csak felszínesen is kaparászod a hazai extrém metal színteret, akkor bizonyára belefutottál, bele kellett futnod az Omega Diatribe nevébe, illetve muzsikájába. Ha a mélyebb rétegekben is otthonosan mozogsz, akkor talán még az Audionerve név is mond valamit. Az előbbi és az utóbbi formáció oszlopa egyaránt Hájer Gergő gitáros, aki eddigi zenei pályájára most az „újonc” Vented zenekarral teszi fel a koronát.

Tovább

Új dalokat rögzített a Dethklok?

dethklok.jpgKözös képet posztolt Brandon Small, Gene Hoglan és Bryan Beller. A három zenész, akik a Metalocalypse képzeletbeli zenekarának, a Dethkloknak a zenéjét szállították, jó eséllyel friss ötleteket rögzítettek. Small korábban már említette, hogy készülget valami a sorozatot illetően, reméljük, tényleg arról van most szó, mert igény az nagyon is volna.

Tovább

Új koncertvideó és egy háromszámos EP a hazai metal színtér patinás csapatától, az Omentől: Látszatkirályság

Három számos minialbummal jelentkezett a Nagyfi László vezette Omen zenekar, és ehhez időzítve az EP címadó dalához készített koncertvideót is publikálták. A klip felvételeit az augusztus 12-ei, Budapest Parkos Totális Metal nagykoncerten rögzítették (Máthé Péter - Cameleon Records), a kisfilm vágása és az utómunka Andrics László érdeme.

Tovább

Megnéznéd, hogy játszott Thin Lizzyt a Metallica?

metallica_group_72seasons_b_w_tim_saccenti.jpgA Metallicától, akármekkora zenekar, nem állnak távol a feldolgozások. Egy jótékonysági koncerten pedig, ahol ráadásul dupla (akusztikus és "hangos") szettet nyomatnak, bőven belefér egy-két átirat. A legújabb kiszemelt a Thin Lizzy Borderline-ja lett, amit akusztikus köntösben prezentáltak a jövőre friss nagylemezzel, a 72 Seasons-zel jelentkező legendák. A felvétel lentebb található meg.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum