RockStation

Nyerj páros belépőt a Tool budapesti koncertjére!

2022. május 08. - rockstation

tool_promo_2.jpg

Május 24-én Budapestre látogat a TOOL, akik 15 évvel eddig egyetlen magyarországi fellépésük után látogatnak újra Magyarországra. A Live Nation és a RockStation jóvoltából most egy páros belépőt nyerhettek a koncertre, amennyiben jól válaszoltok három nehéznek tűnő kérdésre. /Fotó: Maynard James Keenan, Live Nation Magyarország Facebook/

Tovább

Type O Negative - Soul On Fire - Könyv

Peter Steele "igaz" története

pete_steele.jpg

A Type O Negative egy rendkívül megosztó zenekar volt, de az tagadhatatlan, hogy beírta magát örök időkre a metal enciklopédiájába. Amikor a keményebb zenéknek elvileg "leáldozott" Peter Steele és csapata meg tudta hódítani a világot. Ezt a történetet meséli el a Soul On Fire, ami sokkal inkább egy Peter Steele életrajz, mintsem a Type O Negative igaz története. Na, de mit kell tudni a Green Man-ről?

Tovább

Újra Budapestre látogat az Anti-Flag!

antiflag2021.pngJúlius 10-én újra Magyarországon lép fel az Anti-Flag. A szinte már hazajáró punklegendák az A38-at vették célba, a bálra a jegyek már kaphatók! A Facebook esemény ITT található. A négyes legutóbb 2020-ban adott ki nagylemezt, így az örök klasszikusok mellett vélhetően a 20/20 Vision számai is nagyobb szerepet kapnak majd az estén.

Bejelentette a turnégitárosát és -basszusgitárosát a Porcupine Tree

porcupinetree2021.jpgMinekutána csak hármas felállásban állt neki a nagylemezének a Porcupine Tree, rögtön kérdés volt a rajongóknál, vajon ki fog Colin Edwin helyén dolgozni a mélyeken - már ami a koncerteket illeti, mert lemezen Steven Wilson pengette fel a basszust. Az annak idején kvintettként fellépő csapat a bőgős mellett a turnégitáros kilétét is felfedte a napokban.

Tovább

Kellett ez nekünk? Trap metalba hajlott a Raining Blood

jeris_zillakami.jpgNos azok, akik rosszul vannak a metalklasszikusok modern köntösbe való átültetésétől, most szaladjanak jó messzire ettől a cikktől. A Zillakami és Jeris Johnson-féle Raining Blood ugyanis oda-vissza megerőszakolja a Slayer örökzöldjét. Mondjuk az egyéni ízlés kérdése, hogy kinek mennyire jött be, el tudjuk képzelni, hogy a "há' ez murvajó!!!" és az "ettől hányingerem lett" közötti skálán minden fokot le lehet fedni vele.

Tovább

Mikael Åkerfeldt szerezte a Clark című Netflix-sorozat zenéjét

Tobias Forge meg kameózik benne egyet

opeth2019.jpgNem kisebb név, mint az Opeth vezére, Mikael Åkerfeldt áll a Netflix új sorozatának, a Clarknak a zenéje mögött. A már szabadon nézhető sorozat muzsikája már szintén egyéni igény szerint hallgatható, ha fizikai formában is szeretnétek birtokolni, akkor arra július 22-ig kell várni. Alább a lemez részletei és egy jelenet, ahol egy másik rocker, a Ghost zenei agya, Tobias Forge vendégszerepel egyet.

Tovább

Jön a Therion lemeztrilógiájának második része

therion2020.jpgLeviathan címmel tavaly januárban jelent meg a Therion új albuma, amely egy trilógia első része volt. A folytatás szeptember 23-án érkezik Leviathan II címmel, míg a harmadik rész jövőre várható. Litany Of The Fallen címmel máris itt van egy új dal, videóal. További jó hír, hogy november 22-én a Dürer Kertben játszik a zenekar.

Tovább

Augusztusban érkezik a Grave Digger új albuma

grave_digger_2022.jpg

Augusztus 26-ra lőtte be új nagylemezének megjelenési dátumát a Grave Digger. Az album a Symbol Of Eternity címet kapta a keresztségben. Hogy ez mennyire így van, az új lemezén ismét a keresztes lovagok és templomosok történetével foglalkozik, majd a banda. Új dalt ugyan még nem, de albumborítót és dallistát tudunk mutatni lejjebb.

Tovább

This Is Over - Új dal jött az Ill Niñotól

ill_nino_2022.jpgHa már a kettészakadás után alakult másik csapattól a Lions At The Gate-től mutattunk új dalt a múlt héten, akkor mutassunk egyet a nevet megtartó Ill Niñotól is. A zenekar IllMortals című új albuma június 10-én érkezik majd, melyről előzetes jött most. A This Is Over című tétel alább hallgatható meg. További érdekesség, hogy visszatért a zenekarba Mark Rizzo, akit a Soulfly-ból ismerünk inkább, de korábban az Ill Niñoban is pengetett öt éven keresztül. /Fotó: Jeremy Saffer/

Tovább

Hallgasd meg a Trivium-főnök black metalos lemezét

ibaraki_2022.jpg

Január óta promózza az Emperos Ihsahnnal közösen megírt black metal hatású lemezét Matt Heafy, a Trivium vezére. Az Ibaraki név alatt kijött, Rashomon című albumon vendégként feltűnik a Behemoth főnöke Nergal és némi meglepetésre a My Chemical Romance énekese Gerard Way is. Alább most a teljes album is meghallgatható.

Tovább

Witchthrone - This Place Is Hell, I Call It Home (metal.hu, 2022)

Black metal modernebb megközelítéssel

witchthrone_this_place.jpg

Örvendetes, hogy a hazai black metal színtér újoncai között ugyan nincs túltengés, de egészséges mértékben mégis folyamatos az utánpótlás. A kép persze néha csal, hiszen egy-egy frissebb név mögött esetenként más formációkban már kipróbált muzsikusok állnak (pl. Mistcavern), de manapság is akadnak olyan fiatalabb zenészek, akik a fekete fém mellett kötelezik el magukat (lásd: Rém, Haenesy). Az utóbbiak táborához sorolható a mosonmagyaróvári Witchthrone is.

Tovább

Hex, Curse, & Conjuration - Négy percben pusztít a Temple Of Void

tov2022.jpgAhogy korábban már írtuk június 3-án érkezik a michigani Temple Of Void új nagylemeze, a Summoning the Slayer, ami már a negyedik teljes értékű anyag lesz a formáció neve alatt. A korai brit death-doom korszak legszebb pillanatait felelevenítő brigád elsőként a Deathtouch-t adta ki az albumról, most pedig megérkezett a második előzetes is Hex, Curse, & Conjuration címmel.

Tovább

Friss dalt adott ki a Galactic Empire, a Star Wars tematikájú instrumentális csapat

galacticempire2022.jpgA Star Wars nemzetközi világnapján, május 4-én új nóta hagyta el egy messzi-messzi galaxis zenekarának, a Galactic Empire-nek űrhangárját. A Csillagok Háborúja fan instru-prog metalosok a The Book Of Boba Fettet nyomták ki elemzésre a rajongóknak, mutatjuk, hogy sikerült!

Tovább

Tizennégy év után friss dalokra készül a King's X

kingsx2022.jpgSzeptember 2-án új nagylemez jön a King's X-től. A legendák tizennégy évet váratták a rajongókat, így muszáj felkötni a gatyeszt, de náluk a színvonal eleve adott. A csomagról egyelőre nem sokat tudni a megjelenési időn kívül, de arról meg már volt szó. A nyári turnéjuk sajnos hazánkat nem érinti. Azért alább megmutatjuk a dátumokat, hátha valamelyik szimpi lenne.

Tovább

Kacsa volt a Rammstein turnédátumok sora

rst_gruppe_weiss_indoor_final.jpgNem valós információkon, mindössze egy fanzine ki tudja honnét szerzett infóin alapult a napokban az interneten körbecikázott Rammstein turnébejelentés, állítja a RammsteinWorld nevű oldal. Tehát akárhogy szerettük volna, jelen állás szerint nem lesz Budapesten Rammstein-bál, de ha mégis, arról úgyis tájékoztatunk majd titeket! Addig csapassátok a múlt héten megjelent friss anyagot, a Zeitot

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum